Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Cuketové lasagne

0.0
Cuketové lasagne

Potřebné ingredience

500g cukety
500g lilku
200g žampiónů
1 konzervovaná rajčata
1 cibule
3 stroužky česneku
1 paprika
100 g sýra + trocha parmazánu
lžíce oleje
oregáno, bazalka a sůl
12 plátu lasagní (podle formy),
na bešamel: máslo, hl.mouka, 700 ml mléka, muškátový oříšek, 150 g sýra

Postup přípravy

Nakrájíme si lilek, cuketu a papriku na kostičky (pokud máme lilek a cuketou mladou, tak se sluka může nechat). Pak nakrájíme žampiony a na jemno i cibuli + česnek (česnek má lepší chuť když je krájený než když je lisovaný). Na oleji osmažíme cibuli až začne lehce růžovět, přidáme česnek, žampiony, cuketu a lilek. Vše osmažíme - dokud to nezměkne. Přidáme papriku lehce osmažíme a přidáme rajčata. Dochutíme solí, bazalkou a oregánem - oregánem nešetřím.

Pak si nachystáme bešamel:
ropustíme máslo - na něj vsypeme hl.mouku a po jemném orestování zalijeme mlékem (já občas přidám i smetanu), přidáme trochu soli a hlavně muškátový oříšek - bez něj to není ono. Pak přidáme sýr který se po několika minutách krásně rozpustí (na počátku moc nesolte, některé sýry jsou slanější, tak dosolte až na závěr.). Bešamel dělávám trochu hustší, ať mi pak lasagne krásně drží tvar.

Do pekáče (zapék.mísy) dáme nejříve trochu bešamelu (lasagne se nemusí předem vařit, ale je dobré dát dospod trochu bešamelu, ať se nepřilepí ke dnu a dobře se propečou). Tak dál na bešamel dáme lasagne, na ně cuketovou směs a na to bešamel, pak zase lasagne, cuketovou směs a bešamel, na závěr lasagne, bešamel a zasypu to sýrem. Peču prvních 10 min na 190°C a pak na 160-170°C asi 30 minut (posledních 5-10 minut to nechám péct bez víka, ať sýr krásně chytí barvu)

Pokud nemáte doma žampiony - je to výborné i bez nich. A místo konzerv. rajčat můžete použít i čerstvá.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Magdik 12. 7. 2008, 15:52
Dnes jsem vařila na oběd, kvůli manžela jsem přidala trošku mletého masa (smich) (ale opravdu jen trošku) a oběd byl výborný (L), lasagne jsem dělala poprvé a určitě ne naposledy. Děkuji za podrobný popis, který mě dovedl ke zdárnému cíli |:o) Magda (F) (F)
JanaHovor 14. 7. 2008, 7:35
@Magdik Tak to jsem ráda (L). Mějte se Jana

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie