Zelná polévka s klobásou
Potřebné ingredience
vývar nebo voda, masox, ostřejší klobása, kyselé zelí, hladká mouka, sůl, mletá paprika, pepř, brambory
Postup přípravy
Na másle uděláme za pomoci hladké mouky jíšku, přidáme mletou papriku a zalijeme vývarem nebo vodou (do vody vložíme masox). Nakrájíme brambory na malé kousky a vložíme do vody a necháme vařit. Přidáme několik kuliček pepře a po chvíli nakrájenou klobásu. (dávám ji až když jsou brambory tak z poloviny uvařené, aby se klobása moc nerozvařila). Po uvaření brambor vložím kyselé zelí (množství dle chuti) a nechám to chvíli provařit. Dochutím solí případně podravkou.
*)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé