Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Zelná polévka s klobásou

0.0
Zelná polévka s klobásou

Potřebné ingredience

350 g kysaneho zelí, 50 ml oleje, 1 cibule, mletou papriku, kmín, sůl a pepř, 250g brambor, bobkovy list, 70 g hladké mouky, 40 ml smetany, 1 stroužek česneku, 100g jakékoli klobásy, 2 lžíce polévkoveko koření,

Postup přípravy

Kysané zelí překrájíme na menší kousky a je li příliš kyselé, propláchneme ho studenou vodou. Potom ho vložíme do většího hrnce .

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a osmahneme ji do růžova. Zaprášíme ji mletou paprikou, kterou necháme na cibulce zpěnit .

Brambory oloupeme a nakrájíme na drobnějši kostičky. Přisypeme je k zelí, přidáme osmahnutou cibuli, bobkový list, kmín ,a mletý pepř. Zalijeme 500 ml osolené vody a vaříme asi 20 minut .

Prosátou mouku rozmícháme se smetanou a polévku zahustíme. Přidáme česnek utřený se solí a vaříme za občasného mícháni ještě asi 30 minut .

Klobásu omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do polévky. Krátce povaříme, připadně dochutíme, polévkovym kořením a podle vlastního uvážení dosolíme. Polévka má být nakyslá .

Naše rodinka ji zbožňuje a je jedna z nejčastěji vařených polévek u nás vyskoušejte ....DOBROU CHUŤ.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pingi 5. 8. 2011, 21:11
Ahoj , u nás je jedna ze které se jen zapráší tak doufám že se povedla... :-)))
Janci 5. 8. 2011, 17:14
Jdu na ní... Máte pěkně napsaný recept - nerada dělám něco od oka (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie