Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Košíčky plněné karamelem a polité čokoládou******Recept babičky

0.0
Košíčky plněné karamelem a polité čokoládou******Recept babičky

Potřebné ingredience

Těsto:
42 dkg hladké mouky**
22 dkg másla**
6 dkg cukru**
4 žloutky**
vanil. cukr**
citr. kúra

Náplň:
1 salko**
1/4 másla**

Poleva: 1 čokoláda hnědá** 1 čokoláda bílá

Postup přípravy

Prvně si dáme vařit salko, celé v plechovce dáme do papiňáku a vaříme alespoň 1,5 hodiny - 2 hodiny. Necháme vychladnout. Vychladlé vyšleháme metličkou s máslem a dáme na chvilku do lednice. Uděláme těsto a jím vyplňujeme košíčky, a pečeme asi tak na 180 stupňů asi 10 minutek, musí se hlídat, stačí když trošku zrůžoví kraje košíčků. Upečené košíčky plníme, ne až po okraj, krémem. Necháme chvilku vychladnout v lednici a poté polejem čokoládou, stačí i ta v sáčku co se nahřívá, dělám půlku hnědých a půlku bílých, můžeme zdobit čoko rýží, nebo oříškem.

vtlačené těsto do formiček, ne moc těsta ještě to trošku vystoupá

už upečeno, jen čekají na náplň

a hotovo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nikis. 8. 12. 2007, 19:51
Nevíte jak dlouho vydrží? Když pominu, že takovou dobrotu asi hned sežerem? ;-) Musí se to péct až těsně před Vánocema?
Petanka 8. 12. 2007, 20:31
@Nikis. Nikol já už je mám napečené a naplněné, takže by v chladnu vydržet měli, ale klidně stačí je udělat tak 10 dnů před vánocema (L) nebo si je upečete teď a plňte až tak 5 dnů před vánocema (L) u nás jsou jako první pryč tak dělám ze dvou dávek ;-) ;-)
ADULIK 8. 12. 2007, 19:34
já vařím salko v papiňáku 20 - 30 minut bude to stačit? v normálním hrnci 1,5 - 2 hodky?
Petanka 8. 12. 2007, 20:30
@ADULIK Já vařím v tlakáči raději hodinu, na slabý stupeň (L)
bububububu 8. 12. 2007, 19:47
@ADULIK V tlakáči hodinu (L)
MAXXIK 8. 12. 2007, 18:09
Chci se zeptat,dají se udělat ty košíčky neplněné dřív dopředu a plnit až před Vánoci?Neztvrdnou mi?
Petanka 8. 12. 2007, 19:30
@MAXXIK Marci ztvrdnout by neměli, já když je upeču tak je plním tak do týdne, to stačí (L) (L)
lase 7. 12. 2007, 19:57
Tak to může být dobrůtka, už jsem si receptík uložila, mňam (Y)
bububububu 8. 12. 2007, 19:48
@lase Je to dobůtka, mám je taky v receptech a u nás je o ně (hadka) (hadka) (hadka) (hadka) ;-) ;-) ;-) ;-)
Petanka 7. 12. 2007, 22:45
@lase Určitě vyzkoušejte je to dobrůtka (Y) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie