Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Golfovy micek z rolady (postup)

0.0
Golfovy micek z rolady (postup)

Potřebné ingredience

rolada - 18 dkg cukr krupice,18 dkg pol.mouky, 6 vajec. Salco krem - 1 plechovka (1,5 hod varena) Salka, 1 maslo. (Do 1/2 poloviny kremu zaslehan 1 tvaroh - na plneni dortu uvnitr.) Mlecny marcipan, zelena potr. barva, mandarinky.

Postup přípravy

Nejdrive upect roladu dle Soňa Č. (ssonda) ID 165593 (moc a moc dekuji za super recept!), nechat vychladnout a dale dle postupu.

upecena rolada

misu ve tvaru priblizne poloviny mice obtiskneme na upecenou roladu a vyrizneme asi o 4 cm vetsi kruh, vyrizneme vysec

misu vylozime potr. folii a vetsi cast kruhu (bez vyriznute vysece) vlozime do misy, pripadne netesnosti zacpeme odrezky

celou roladu v mise potreme kremem s tvarohem a zaciname plnit - na dno dame mandarinky, potreme kremem, pak vrstva odrezku a znovu od zacatku, az bude misa plna.

hotovo! posledni vrstva odrezky rolady, ze zbytku udelat puncovinu, zabalit do folie a poradne vychladit do lednice

druhy den, po vyndani z lednice, vyklopeno a drzi!

dotvarovano puncovinou a pomazano kremem (polovina bez tvarohu!)

mlecny marcipan a pokus o potahnuti

potahnuto a pripraveno na dokonceni, trosku sisaty, ale nevadi

trava - pomoci lisu na cesnek, dulky pomoci kostice

na rezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadik71 17. 7. 2011, 20:00
(Y) (Y) (Y)teda to vypadá dobře,hedám tu inspiraci pro šéfa k 50ti nám a hraje golf,to vypadá fakt super a snad bych to zvládla ,-) ,-) (hello) (hello) (hello) (hello)
Údička 30. 3. 2011, 9:54
Super nápad , moc hezké (Y)
sisi2 29. 3. 2011, 14:57
Krásný postup (Y) krásný dortík (Y) (^) (^) (^)
wruska 29. 3. 2011, 14:39
UZASNE, budu muset vyzkouset...s pozdravem Vera
ssonda 26. 3. 2011, 18:22
(Y) (Y) (Y) (Y) parádní míček |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L)
Barbucha55 26. 3. 2011, 15:05
Skvělý postup, moc díky za inspiraci... zkusím takhle uděla kopačák :-)
jajka5 26. 3. 2011, 14:31
šikula (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
marcelau 26. 3. 2011, 13:01
super postup, dortík je moc hezký |:o) |:o) |:o)
Jana7484 4. 4. 2011, 13:22
@marcelau Dekuji. Jsem rada, ze se libi.
krupijdy 26. 3. 2011, 8:22
(Y)
Nikola 26. 3. 2011, 8:11
moc hezké (Y). Můžu se zeptat jak děláte tu punčovinu? Díky
Jana7484 26. 3. 2011, 13:06
@Nikola Abych rekla pravdu, tak pokazde jinak, ale vzdy ze zbytku. Tahle byla z odkrojku, kremu (bez tvarohu) a mandloveho aroma. Krasne vonela a moc a moc chutnala.
Nikola 28. 3. 2011, 10:54
@Jana7484 Děkuji a ještě se zeptám, to salko se vaří v plechovce ponořené? Nestane se něco? *-)
Jana7484 29. 3. 2011, 13:24
@Nikola Ano, vari se cela neotevrena plechovka (cela ponorena a behem varu je lepsi nekolikrat otocit). Varila jsem to uz nekolikrat a nic se nestalo. Kdyz mrknete tady na MMB, tak plno receptu obsahuje varene Salko, nekdo dokonce vari i v papinaku (to jsem nezkousela). Jen to pak musite nechat poradne vychladnout, nejlepe do druheho dne!!!!! Pokud nechcete varit, tak se ted objevila v obchodech novinka - uz zkaramelizovane Salko, asi 80 Kc. Jeste jsem to nezkousela, tak nevim, ale chystam se.
motji 29. 3. 2011, 13:57
@Jana7484 Jani, to Salko vařené měli u nás v akci z 43 na 29Kč, nevím přesně kde, kupovala mi ho švagrová taky do krému. Ale tak drahé nebylo *-)
Jana7484 15. 4. 2011, 14:00
@motji Oprava - zkramelizovane Salko maji v Albertu za 36.90 Kc.
Jana7484 30. 3. 2011, 13:36
@motji Diky za info, me se tech 80 Kc zdalo taky moc, ale vychazela jsem z ceny uvedene v jednom casopise, kde opravdu psali tech 80 Kc. U nas v obchode jsem to zatim nesehnala, ale shanim, tak snad budu mit stesti. Kez by to bylo za tu Vasi cenu.
Nikola 29. 3. 2011, 13:44
@Jana7484 Děkuji moc (Y). Chystám se poprvé na dortík potažený marcipánem tak zkoumám vše okolo. ,-) Snad se zadaří *-)
Jana7484 30. 3. 2011, 13:38
@Nikola Tak hodne stesti a dejte vedet jak dortik dopadl.
Boňule 26. 3. 2011, 0:19
Super popsáno! Nádherný dortík! Akorát bych se chtěla zeptat, co je ta kostice, kterou děláte důlky? (clamp) (clamp) (F)
Jana7484 26. 3. 2011, 13:04
@Boňule Modelovaci kostice na marcipan, koupeno na netu asi za 90 Kc (sada 6 ks, Svet peceni). Maji i drazsi, ale ja pecu jen obcas, tak mi to staci. Dekuji za pochvalu, jsem rada, ze se Vam libi.
jeremy 26. 3. 2011, 0:08
(clamp) (clamp) (clamp)skvělý fotopostup, díky moc... (clamp) (clamp) (clamp)vlastně bych takhle udělat i berušku, že jo? Když nemám formu půlkulatou! Fakt super postup, ještě jednou díky. (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
Jana7484 26. 3. 2011, 12:59
@jeremy jo jo beruska jde takhle udelat. Ja osobne to nezkousela, ale dle mych info to jde bez problemu. Dekuji zapochvalu
Zuzikk 25. 3. 2011, 23:29
Hoooodně super!! Mám moc ráda polopaté návody + obrázky.o)) Moc díky (L) (clamp) (Y)
Jana7484 27. 3. 2011, 14:33
@Zuzikk Ja taky, vetsinou je to o napadu, ale pomuze. Tak snad jsem taky nekomu pomohla.
pajdulinka 25. 3. 2011, 22:33
(Y) (Y) (Y) (Y)
Jana7484 4. 4. 2011, 21:41
@pajdulinka dekuji

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie