Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Rybí karbanátky v jogurtovém těstíčku s bramborovou kaší

0.0
Rybí karbanátky v jogurtovém těstíčku s bramborovou kaší

Potřebné ingredience

Karbanátky: 500 - 600 g rybího filé (nejlépe kostky bez kostí), sůl, šťáva z 1/2 citronu, nasekaná zelená petrželka, troška koření typu vegeta, 1 vejce, strouhanky tolik, aby to drželo pohromadě těstíčko: 1 bílý jogurt (výborný je Choceňský smetanový), 1 vejce, 4 lžíce polohr. mouky, sůl Bramborová kaše: uvařené osolené brambory, 1 stroužek česneku, kousek másla, 1 tavený sýr, trocha teplého mléka

Postup přípravy

Rybí filé omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno, posolíme, okořeníme případně kořením typu vegeta a pokapeme šťávou z citronu. Směs necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme těstíčko: rozšleháme vejce s jogurtem, přimícháme mouku a trošku přisolíme. K rybímu masu přidáme vejce a strouhanky tolik, aby to drželo pohromadě, tvoříme malé karbanátky, máčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Přebytečný tuk necháme odsát na ubrousku.
Bramborovou kaši umačkáme a umícháme z vařených brambor, másla, taveného sýra, prolisovaného česnku a mléka, podle potřeby dosolíme.
Vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty. Tyto karbanátky jsou výborné, nepohrdnou jimi ani ti, kteří moc rybám neholdují. Recept na karbanátky mám z časopisu Gurmet, trošku jsem si jej upravila podle svého.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie