MAKOVEC Z NEMLETÉHO MÁKU s bílou čokoládovou čepicí plněný povidly (podle časopisu Delikatesy)
Potřebné ingredience
220 g nemletého máku, 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 200 g margarínu, 4 vejce, 1,5 dl mléka, 1 sáček prášku do pečiva, špetka soli, 200 g bílé čokoládové polevy, švestková povidla (rum), nebo mameláda
Postup přípravy
Dobrou chuť!
Zkuste, určitě bude chutnat!
hotové těsto vlijeme do pekáče popř. do dortové formy nebo i jiné podle toho, jaký chceme mít tvar (já ho jednou dělala do formy "kapr" a vypadal parádně! :-)
je hotovo
(až ho budu dělat příště, zkusím vyfotit podrobnější obrázkový postup)
pro tatínka k narozeninám. Pekli jsme s manželem klasicky na plechu, ale pozor, korpus se pak po rozkrojení dost láme, takže bych doporučovala alespoň z dávky a půl příště udělat, pokud chceme péct na klasickém obdélníkovém plechu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé