Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

FLEKY S BRAMBORAMA - Grenadýnský pochod - Grenadinmarsch

0.0
FLEKY S BRAMBORAMA - Grenadýnský pochod - Grenadinmarsch

Potřebné ingredience

Fleky, brambory, sůl, pepř, olej, cibule. točený salám.

Postup přípravy

Fleky a brambory uvaříme v osolené vodě doměkka ( samozřejmě zvlášť ), k bramborám při vaření přidáme celý kmín.
Fleky s bramborama smícháme a přidáme dohněda osmaženou cibulku ( hodně - alespoň ze 3-4 cibulí ), dochutíme solí a pepřem. Podáváme s osmaženými kolečky točeného salámu a hrnkem studeného mléka.

SUPER RYCHLÁ VEČEŘE !!!

Brambory uvaříme klasickým způsobem.

Uvaříme si těstoviny - nejlepší jsou fleky, můžou být i jiné tvary - vrtulky, mašličky, .....

Cibulku si osmažíme do zlato-hněda....

Brambory, těstoviny a cibulku smícháme dohromady, dle chuti můžeme přisolit a přidat trošku pepře. Podáváme s osmaženým párkem a zeleninovou oblohou...vynikající je to zapíjet studeným mlékem... Dobrou chuť přeje LUCKA !!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lekvar 17. 7. 2008, 21:10
Lucinečko, Vás si vždycky najdu- kvůli báječným receptům ( viz neodolatelné věnečky, makovec, medovo-karamel. řezy, Moravský vrabec jak ho dělám já... atd...) .Toto je super bomba racept, hnedle jej vyzkouším. Je vidět, že jste trošičku staromilec ( alespoň si to myslím-) Já při svém MLADÉM věku (35) stále sahám do receptů mojí babičky a prababičky z Beskyd dost vařím tu starou podhorskou kuchyni . (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ostrovanka 22. 4. 2008, 18:17
Luci, tak to zkusím, to teda naše babí nevařila, tak jsem moc zvědavá |:o) |:o) Těch receptů tady teda máte, už vás mám v oblíbených (Y)
Lukrato 29. 4. 2008, 19:48
@ostrovanka ;-) ;-) ;-) (Y)
standy 11. 12. 2007, 13:49
Tak musím taky moooc pochválit .Bála jsem se do toho jít,aby to ti moji baštili,ale měli boule za ušima.Škoda jen,že zatím neposoudím,jestli je to druhý den lepší,oni mi to spráskli na posezení.Luci díky za recept,určitě zařadím do oblíbených. (Y) (Y) (Y) (Y)
Kaci1 11. 12. 2007, 11:53
Dnes jsem Luci vařila podle Vašeho receptu,jen jsem ještě přidala osmaženou slaninku a do cibulky mletou papriku a je to hrozná mňamka. (Y) (Y) (Y)Jen se musím krotit,abych nechodila pořád ujídat a manžovi taky něco zbylo.Díky za recept (F) (F) (F)
Lukrato 11. 12. 2007, 12:09
@Kaci1 :-D ;-) :-D Tak to jsme na tom podobně - dokud něco v hrnci je, člověku to nedá a pořád musí užírat - a druhý den jsou ještě lepší, protože chuť té cibulky se jakoby vsákne do těch brambor a těstovinek... Mňam, hned bych si dala.... :-$
Navis 30. 10. 2007, 15:08
Tak už jsem to i uvařila a už se i jedlo (jidlo) (jidlo).Bylo to opravdu skvělé! (Y)Bála jsem se pořád udělat tuto kombinaci,nějak jsem tomu nevěřila *-)ale nakonec mě k tomu navnadila kamarádka která to dělá nějak podobně :-$je to opravdu dobré jídlo a budu ho dělat. (radost)
Lukrato 31. 10. 2007, 11:41
@Navis Tak to mě těší, že vám chutnalo, my se po tom taky můžeme utlouct - a to manžel jinak těstoviny nerad...... :-)
Zrušený účet 5. 10. 2007, 11:39
Přiznám se, že se zrovna této kombinace - brambory+těstoviny - pořád nějak bojím. *-) Už jednou jsem se k něčemu podobnému odhodlávala a manžel mi řekl, že to jíst nebude, tak mě to odradilo. Já to teda vyzkouším na sobě a pak dám vědět, jak to dopadlo, jo? :^)
Susyy 12. 9. 2007, 19:41
Dělám ho taky dokonce jsem ho tady napsala na dělenou stravu . :-$ Pocházím ze Slovenska a tak vařím i Slovenská jídla. ;-) (PL) (L)
Lukrato 3. 10. 2007, 21:34
@Susyy Jojo, Zuzi na dělenou stravu je to taky supr - akorát bez toho masíčka !!! (F) (F)
dapru 12. 9. 2007, 19:29
Tento receptík znám ze Slovenska, ale trošku jinak: brambory vařím už oloupané, rozkrojené na čtvrtky a těsně před zamícháním je šťouchadlem trošku rozmačkám na menší nepravidelné tvary. Fleky / hodí se nejvíce/ uvařím a zcedím. Mezitím si na pánvi vyškvařím na drobno pokrájenou slaninku - může být i anglická. Stáhnu z ohně a po chvlice, když vyškvařený tuk není tak rozpálený, zamíchám sl. ml. papriku.Obarvené škvarečky s trochou tuku /od papriky/ zamíchám do těstovin a pak postupně přidávám rozmačkané brambory. Bašta má krásně oranžovou barvičku a chutná báječně. (clamp)
Lukrato 13. 9. 2007, 21:58
@dapru Tak to musím taky vyzkoušet - mamka to vždycky dělala takhle, tak to tak taky dělám....ale příště vyzkouším i tuto variantu ! Díky ! (F)
Lukrato 13. 7. 2006, 14:40
Určitě se tam můžou dát i jiný těstoviny. Jednou jsem to dělala s mašličkama - taky jsem zrovna fleky neměla. Poměr brambor a fleků jsem už jedné paní popisovala níže. Dělám to od oka, ale zhruba jeden pytlík fleků a necelý kilčo brambor - uvařit malé kousky, chutě jsou pak vyváženější. Hlavně hoooodně cibulky. Napište, jak Vám to chutnalo. DOBROU CHUŤ!!! :-P
sunja 13. 7. 2006, 14:06
Holky amusí to být fleky? Nebude to vypadat blbě třeba se spirálkama? ;-) Dostala jsem na to chuť, ale fleka doma určitě nemám a do obchodu se i už dnes nebude chtít.. :-P
ridomka 13. 7. 2006, 12:24
vypadá to netradičně,vyzkouším :-D A ten poměr brambor a fleků?Díky (F)
ciniminisek 12. 7. 2006, 21:30
na 100% vyzkouším (Y)
spáč 9. 7. 2006, 10:49
Musím taky pochválit tento recept-moc nám chutnal a určitě ho budu dělat vícekrát (Y) Smrdělo to masíčkem,tak to jedl i manžel se synkem ;-)
Chroustík 7. 7. 2006, 8:25
Tak už jsme si všichni pošmákli. Bylo to opravdu výborné , můžu všem vřele doporučit, výborná mňamka , ale už nic nezbylo . Moc vám děkuji za tento recept, hned jsem si ho vložila ke svým oblíbeným.
Lukrato 6. 7. 2006, 20:33
Na tohle jídlo má moje mamča veselou vzpomínku. Ona pochází z takové té "akorátní" učitelské rodiny, můj taťka zase z malinké vesničky ze statku. Když přijel taťka na první seznamovací oběd k mamčiným rodičům, byl pohoštěn polévkou s játrovými knedlíčky, svíčkovou s knedlíkem a studeným pívečkem - to vše na perfektně prostřeném stole, všichni slavnostně oblečení... Pak se to otočilo a mamča měla jet na oběd k rodičům taťky. Babička mamce ve dveřích od chlíva podala ruku upatlanou od šrotu pro prasata a řekla jí, že oběd je na plotně, ať to ohřeje na pánvi. Když mamka uviděla v oprýskaným hrnci fleky smíchaný s bramborama, dost se vyděsila. Pak ochutnala a ještě 2x si přidala. Od tý doby tuhle dobrotu dělá pravidelně a já teď těm svým strávníčkům taky. :-D
Chroustík 6. 7. 2006, 21:41
@Lukrato Super, alespoň mamča hned věděla do čeho jde (Y). Žádná přetvářka :-D ;-) :-D.
Lukrato 16. 3. 2007, 9:10
@Chroustík :-D :-D :-D Tak, tak.... :-D :-D :-D
Lukrato 6. 7. 2006, 20:23
Ahoj Evi, poměr brambor a fleků dělám pokaždý jinak, tak nějak od oka, ale určitě toho udělej hóóóódně, protože je to fakt veliká bašta. Fleků uvařím celý pytlík a brambor tak cca kilčo ( nakrájené na malé kousíčky ). Hlavně hodně cibulky, ta tomu dodá tu pravou chuť. A zapíjet ledovým mlíkem. Dej vědět, jak Vám to chutnalo.
Lampa 6. 7. 2006, 18:38
Bože, jídlo mého dětství ! To dělal děda a bylo to výborný ! Už jsem na to úplně zapomněla. Určitě udělám. Dík za připomenutí !
Chroustík 6. 7. 2006, 8:46
Jaký je prosím poměr brambor a fleků :^) ;-) :-P?
jéňa 5. 7. 2006, 22:44
Grenadýnský pochod!!!! tak zrovna o něm jsem minulý týden básnila tchýni, ona ho nezná. Veliká dobrota (Y) ono se zdá divné brambory x tětovina, ale tohle je fakt dobrý. A když dáte místo točeňáku osmaženou slaninku...... (PL)
milu 5. 7. 2006, 21:57
Tak s tou červenou paprikou ho dělám taky,je to takové obyčejné papání,ale dobré. :-P.Supr lehká večeře a k tomu nějáký ten salátek.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie