Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 147 návštěvníků)

Univerzální kynuté těsto na všechno (buchty,koláče, záviny,... i pizzy,slané koláče....)-dělám z něho i smažené langoše a koblížky

0.0
Univerzální kynuté těsto na všechno (buchty,koláče, záviny,... i pizzy,slané koláče....)-dělám z něho i smažené langoše a koblížky

Potřebné ingredience

Možná tento recept tu už je,ale kdyby náhodou... Já ho používám pořád. Potřebujete: 240ml mléka, 0,5dcl oleje, 1 vejce (rozšlehat), 300g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 1 lžička soli, 3 lžíce krupicového cukru (na pizzu dám méně), a nakonec 2/3 droždí (sušené nepoužívám,lepší je klasika,kterou necítíte v těstě)

Postup přípravy

Vše dát do pekárny v uvedeném pořadí -sůl do jiného rohu než cukr. Zapnu program těsto. Ze začátku hlídám,zda nepřisypat mouku a nebo mléko. Těsto se nelepí a dá se z něho prakticky udělat cokoliv a plnit čímkoliv. Na plechu před upečením nechám ještě chvilku kynout a šup do trouby. Přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

benzd 12. 7. 2015, 16:39
Zdravím Andrejko, Včera vyzkoušen Váš recept,dělala jsem záviny a buchty....těsto vyikající a všem moc chutnalo, málem nezbylo na snídani.)) děkuji za super recept. Zdenka (Y) (Y) |:o) :-)
Kykča2 1. 5. 2015, 16:34
no i já se přidávám a je to nejlepší těsto co jsem kdy měla fakt bomba a že nejsem začátečník moc děkuji !!!!!!!!!!! delala jsem buchty,zavin,pizzu,i langose to vse dnes a vše vicnez uzasne!!! (Y) (Y) (Y) [A] [A] [A] |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
jananovazak 5. 4. 2015, 0:21
(Y) (Y) (Y) (Y)
Jablotro 7. 3. 2015, 20:12
No teda, naprosto mňamózní těsto. (Y) Dělala jsem štrůdl a je úžasný. Vždy jsem dělala z listového těsta, ale tento je mnohem lepší (clamp) Děkuji, teď budu vždy za (*) kuchyně :-)
endria 1. 4. 2015, 2:04
@Jablotro Děkuji, tak moc přeji krásné pečení čehokoliv,co je libo... Ať se i nadále daří a ať chutná. Hodně zdaru. (clamp) (hello)
Paluna 11. 1. 2015, 21:57
(Y) (Y) (Y)
evickamach 11. 1. 2015, 19:21
Dnes jsem dělala buchty, těsto luxusní, krásně se táhne, nelepí (Y) Výborné (L)
Pelupe 11. 11. 2014, 9:03
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) nevěřila jsem a super. Pizza vyšší a buchtičky bezkonkurenční. (Y)
breptulka 12. 4. 2014, 9:03
dnes z těsta udělám vdolky :-)
lidare 12. 10. 2013, 13:41
(Y) :-)už jdu na to,chci dělat štrůdle (clamp)
lufonek 28. 3. 2013, 8:25
Úžasný recept, moje první buchty byly jak od babičky (Y)
Barčinka V 3. 2. 2013, 15:44
Výborné těsto. Děkuji moc za recept. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (D) (D)
endria 4. 2. 2013, 8:29
@Barčinka V Barborko,není zač. Tak ať vám i nadále chutná a děkuji za váš komentář. (F) (L) (F)
mia1 6. 1. 2013, 8:31
I já jsem vyzkoušela těsto na tvarohové buchty a (Y) (Y) (Y).Krásně vykunulo,dělala jsem ručně :-),dobře se s ním pracovalo,ingredience akorát,nic jsem nemusela přidávat (C) a nelepilo (clamp) (clamp) (clamp). Děkuji za receptík (L) (L) (L) (L)
veru-beru 10. 8. 2012, 13:01
(Y) Bomba recep (Y) Moje kynuté těso mi nikdy nechutnalo, byly v něm hodně cítit kvasnice a to opravdu při každém pokusu, vystřídala jsem snad 20 receptů. :-@ TOTO JE NEJLEPŠÍ RECEPT KTERÝ JSEM VYZKOUŠELA |:o) |:o) |:o) Těsto je vláčné, lehké a chutné, udělala jsem jablečný závin a BOŽE TA CHUŤ [A] VYNIKAJÍCÍ, DĚKUJI (L) (L) (L)
endria 11. 10. 2012, 11:34
@veru-beru Ahojky Verunko,jsem ráda,že fakt chutná. Zkoušela jsem i nějaké zbytky těsta,co se mě už nevešli na plech usmažit v oleji-udělala jsem jen tak různé tvary rádýlkem a usmažila a ještě teplé je obalila ve směsi vanilkového cukru a moučkového. No,můžu říct,že jsem si toho těsta měla nechat víc a ani jsem nestačila smažit. Doporučuji vyzkoušet. Přeji dobrou chuť a děkuji (L)
Ela22 18. 9. 2011, 21:46
výborný (Y) (Y) (Y)upekla jsem štrůdle i koláč a je to bašta |:o) |:o)
endria 6. 10. 2011, 13:53
@Ela22 Daňulko,děkuji moc za pochvalu. :-) Přeji hodně úspěchů v pečení čehokoliv. Ať Vám co nejvíce chutná (L).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie