Zeleninové sabdží
Potřebné ingredience
Ingredience: •2 lžíce olivového oleje nebo ghí •4 šálky různé zeleniny •½ lžičky římského kmínu •½ lžičky soli •½ lžičky celých hořčičných semínek nejlépe hnědých •1 lžička mleté kurkumy •špetka kajenského pepře Doba přípravy: 20 – 30 minut Počet porcí: 4
Postup přípravy
Sabdží je způsob přípravy zeleniny, kdy se zelenina za přidání koření a oleje dusí. Ve většině případů je takto připravená zelenina tridóšická. V případě méně vhodné skladby zeleniny je potřeba korigovat působení pomocí koření.
Příprava jídla:
1.Omyjeme zeleninu a nakrájíme na malé kousky.
2.Uděláme čonk.
3.Do hotového čonku nasypeme zeleninu zamícháme a necháme trochu osmahnout.
4.Přilijeme trochu vody a necháme dusit pod pokličkou.
5.Po pěti minutách zamícháme a dusíme pod pokličkou dalších 15 minut.
6.Až je zelenina měkká odstavíme a pod pokličkou necháme ještě cca 10 minut dojít.
Podáváme nejčastěji s rýží nebo s kičadi bez zeleniny.
Příprava jídla:
1.Omyjeme zeleninu a nakrájíme na malé kousky.
2.Uděláme čonk.
3.Do hotového čonku nasypeme zeleninu zamícháme a necháme trochu osmahnout.
4.Přilijeme trochu vody a necháme dusit pod pokličkou.
5.Po pěti minutách zamícháme a dusíme pod pokličkou dalších 15 minut.
6.Až je zelenina měkká odstavíme a pod pokličkou necháme ještě cca 10 minut dojít.
Podáváme nejčastěji s rýží nebo s kičadi bez zeleniny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé