Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Bleskové rizoto se žampionama v troubě

0.0
Bleskové rizoto se žampionama v troubě

Potřebné ingredience

šunka, čerstvé či sterilované žampiony, rýže, cibule, česnek, bylinky - např. bazalka, zázvor, tymián, rozmarýn.. kdo co rád!

Postup přípravy

Na pánvi s nepřilnavým povrchem na trošce nejlépe olivového oleje zpěním cibuli. Když je nazlátlá přidám na kousky nakrájený či prolisovaný česnek, přidám čerstvé žampiony nakrájené na plátky popř. konzervu sterilovaných slitých od nálevu. Chvíli restuju... přidám sůl, pepř, a bylinky dle chuti - já jsem dala rozmarýn, zázvor - sušený, bazalku a majoránku.
V kastrolu si rozpustím proužek tak 3 mm másla na to hodím propláchlou rýži parbolied, chvíli orestuju... a naliju vodu tak, aby voda sahala cca 2 - 3 cm nad rýži... osolím a přivedu k varu... vařím cca 3 minuty během té chvíle si rozehřeju troubu na 250 stupňů....
Obsah pánvičky vmíchám do rýže která se mi 3 minuty vařila. vše spolu promíchám a zavřu pokličkou!
POZOR JÁ NEMÁM KASTROL TAKOVÝ ABYCH HO MOHLA S POKLIČKOU DÁT DO TROUBY TAK TO ŘEŠÍM PEKÁČKAMA - takové ty hluboké co jdou jakoby přiklopit na sebe. do spodního postavím kastrol a vrchním přikreju a celé strčím do trouby na 20 min. Voda se vám vypeče už nic nemusíte slévat. Bylinky krásně voní a je hotovo!
Vytáhnu promíchám a postrouhám sýrem.
Můžete samozřejmě přidat kuřecí masíko a další jiné ingredience co máte rádi - kukuřici, papriku, hrášek.....

bez sýra....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie