Zobrazit přihlášovací formulář

Schwarzwaldský dort s oslíkem

0.0
Schwarzwaldský dort s oslíkem

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 160 g cukru, 200 g pologrubé mouky, 3 lžíce kakaa, 1 PRDOPEČ, 6 lžic oleje, dle potřeby mléko Krém: 3 šlehačky 33%, 500 g tvarohu (raději ne ten z vaničky), 2 vanilkové cukry, moučkový cukr dle chuti 1 sklenice višňového kompotu 1 sklenička višňové zavařeniny na hrubo nastrouhaná čokoláda na dozdobení

Postup přípravy

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej, pak zašleháváme postupně mouku s kakarem a s práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků. Dle potřeby je možné zředit troškou mléka.

Na krém si nejprve vyšleháme dotuha všechny šlehačky s cukrem a pak pomalu zašleháváme tvaroh. Hmota se může zdát řídká, ale ztuhne!! :-))

Višně si necháem okapat a vypeckujeme.

Dort si prokrojíme na tři pláty, promažeme marmeládou a krémem. Na krém nasypeme višně a lehce přitlačíme. U dalšího "patra" celý postup opakujeme. Pak si celý dort pomažeme krémem a dáme do lednice ztuhnout. Boky dortu ozdobíme nastrouhanou čokoládou, horní část ozdobíme zbytkem krému, višněmi, pěkně vypadají i nasekané pistácie.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie