Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Také dobré po "maďarsky" (s pudinkem a zakysanou smetanou)

0.0
Také dobré po "maďarsky" (s pudinkem a zakysanou smetanou)

Potřebné ingredience

- 250 gr polohrubé mouky
- 250 gr cukr krystal
- 5 vajec
- 1 dcl oleja
- 1 dcl vody
- 1 PRDOPEČ
- 2 polév. lžíce kakaa
Náplň: 2 pudinky (dávám vanilkový a čokoládový)
Poleva: 2x zakysaná smetana, 1 vanilkový cukr, možno dosladit cukrem moučka dle chuti

Postup přípravy

Jmenuje se to Také dobré po "maďarsky", protože moje maminka (žije na Slovensku) získala recept od kolegyně, která pochází z Maďarska. Mělo to maďarský název, který bohužel mámě nelezl do hlavy, tak to pojmenovala takhle.

Uvaříme dva pudinky dle návodu a necháme vychladit.

Bílky ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, žloutky a kakao. Nakonec přimícháme mouku a PRDOPEČ.

Těsto vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech.

Do těsta nandáme polévkovou lžíci pudinky (normálně je v kastrůlku pomíchám - každý zvlášť - lžící (i se škraloupem - protože se v troubě rozpustí)) a tou lžíci namrskám pudinky do těsta - na přeskáčku, aby to bylo rovnoměrné.
Peču pomalu na 180°C přibližně 30 minut.
Mezitím si připravím polevu - 2x zakysaná smetana + 1 vanilkový cukr (možno dosladit dle chuti cukrem moučka)

Takhle vypadá po vyndání z trouby.

Ještě na horkou buchtu nalijeme polevu. Necháme vychladnout, zabalíme do potrav. fólie, nebo překryjeme alobalem a dáme do chladu (lednice, balkon...). Na druhý den je ideální k jídlu.

Přiznám se, že jsme ho v den pečení ještě nejedli, protože nám bylo doporučeno vydržet. Ale je to naše nejoblíbenější buchta, která je rychlá, chuťově zajímavá a u nás se po ní vždy jenom zapráší...Kdo ochutná, chce okamžitě recept.
Tak dobrou chuť!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie