Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Vepřový dušený řízek

0.0
Vepřový dušený  řízek

Potřebné ingredience

Vepřová kotleta, česnek, vývar, olej, pepř, plnotučná hořčice, polohrubá mouka, sladká mletá paprika, sůl.

Postup přípravy

Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Utřeme česnek a řízky dle chuti potřeme z obou stran. Na jednu stranu připravených řízků rozetřeme rovnoměrně plnotučnou hořčici a řízky z obou stran obalíme v polohrubé mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a do vroucího oleje vložíme nachystané řízky tak, že strana potřená hořčicí bude vespod na pánvi. Maso zprudka osmahneme z jedné i z druhé strany a pánev odstavíme. Maso přemístíme do slabě vymazaného pekáčku, zalijeme je 1/4 litrem vývaru, dochutíme paprikou, přidáme lžíci hořčice a přikryté dusíme cca hodinu v troubě asi při 180°C.
Podáváme s vařeným bramborem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie