Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

TIRAMISU od Uadušky:)

0.0
TIRAMISU od Uadušky:)

Potřebné ingredience

cukrářské piškoty, silná káva, rum, moučkový cukr, zakysaná smetana ( na nádobu 20x20cm cca 4 kelímky s obsahem 150 ) - nejlepší je Yoplait ( je krásně krémová ), kakao

Postup přípravy

Nádobu si vyložíme cukrářskými piškoty - těsně k sobě.

Smícháme smetanu s cukrem a trochou rumu - vše dle chuti.

Piškoty poléváme kávou, ale jen mírně ( zhruba půl lžičky na jeden piškot ). Na vsrtvu piškotů natřeme trochu ochucené smetany, ale jen tak, aby byla max 0,5centimetrová vrtsva. Dále střídáme vrsty piškoty/smetana. Poslední vrstva bude smetana, kterou posypeme hustě kakaem ( přes sítko ). Dáme uležet min. na 5 hod. do ledičky a pak už jen ládujeme:) Úžasné pro letní dny:)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vendykaja 3. 11. 2011, 8:31
Na MMB je přes 300 receptů na ošizený moučník se zavádějícím názvem. Proč tu má být ten váš? V čem je jiný? Říkejte tomu nepečený dezert ze zakysané smetany, ale ne tiramisu. Tiramisu je klasický dezert z marscapone, amareta, espressa a cukrářských piškotů. Oříškovému dortu taky nebudete říkat sacher. Teda pokud jste alespoń trošku příčetná.
celinkar 11. 12. 2011, 10:21
@vendykaja Já osobně vím, z čeho se dělá tiramisu. Ale jako matka na MD, co potřebuje uživit dvě děti a nemá peněz nazbyt, aby si vyhodila z kopýtka a každé léto několikrát kupovala drahé suroviny ( např. mascarpone ), si nemůžu dovolit toto tiramisu dělat. Proto vždy vyrobím tuto verzi, levnější, ale velice dobrou. A jak tomuto nepečenému dezertu říkám, je čistě moje věc. Však svíčkovou taky vaří každý dle svých možností a nepředpokládám, že by všichni v této republice nutně používali pravou hovězí svíčkovou - protože na to málokdo má!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie