(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Kančí ragú na jalovci - výborné!
Potřebné ingredience
600g kančí plece nebo masa bez kosti, 100g kořenové zeleniny, 50g cibule, 80g margarínu, 30g hladké mouky, 10g rajského protlaku, divoké koření (bobkový list, celý pepř a nové koření), tymián, 8 kuliček jalovce, půl citronu, sůl, cukr podle chuti
Postup přípravy
Maso pokrájíme na malé kostičky, osolíme a nakrájíme kořenovou zeleninu, cibuli najemno, z citronu oloupeme žlutou kůrku, odstraníme bílou slupku a dřeň pokrájíme. Na polovině tuku osmažíme postupně zeleninu, cibuli, maso, vsypeme koření, cukr, citronovou kůru, a dřeň a vmícháme rajský protlak. Vše zalijeme asi půl litrem vody a vaříme doměkka.
Ze zbývajícího tuku připravíme s moukou jíšku. Z masa vybereme kuličky koření a bobkový list a vše zahustíme jíškou. Dochucujeme během provaření (asi 15 minut). Ragú má nasládlejší chuť.
Doporučená příloha: Hotového ragú je asi 1 litr (pro 4 osoby) a podáváme nejlépe s vídeňským knedlíkem a červeným vínem:-) Já ho dělala i s bramborovým knedlíkem i s těstovinami.-)
Dobrou chuť!
Ze zbývajícího tuku připravíme s moukou jíšku. Z masa vybereme kuličky koření a bobkový list a vše zahustíme jíškou. Dochucujeme během provaření (asi 15 minut). Ragú má nasládlejší chuť.
Doporučená příloha: Hotového ragú je asi 1 litr (pro 4 osoby) a podáváme nejlépe s vídeňským knedlíkem a červeným vínem:-) Já ho dělala i s bramborovým knedlíkem i s těstovinami.-)
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Klaudovka
(upraveno)
11. 3. 2013, 12:40





nahlásit

bubloš
(upraveno)
14. 2. 2013, 13:46
Gábi, výborný !!!!!
Určitě znovu udělám, je to mňamka !







nahlásit