(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Grilovaný lilek se špenátovým dipem a zeleninkou
Potřebné ingredience
ŠPENÁTOVÝ DIP (2 porce): 1 šalotka (cibule), 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce rozinek, 1/4 lžičky kurkumy, 130 g čerstvého špenátu, 100 ml bílého smetanového jogurtu, 1 stroužek česneku, 1 lžička citronové šťávy, sůl, pepř
Postup přípravy
Rozinky zalijeme vroucí vodou a necháme chvíli stát. Na oleji zesklovatíme najemno nasekanou šalotku (cibuli), přidáme kurkumu, scezené rozinky, promícháme a směs necháme vychladnout.
Špenát omyjeme a 20 vteřin spaříme vroucí osolenou vodou. Propláchneme studenou vodou, vymačkáme všechnu vodu, posekáme a dáme do mísy. Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou a dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme vychladlou šalotkovou směs a vše spojíme se špenátem.
Dip je výborný ke grilované zelenině, masu nebo jen tak s bagetkou (nejlépe česnekovou).
DOBROU CHUŤ!
Špenát omyjeme a 20 vteřin spaříme vroucí osolenou vodou. Propláchneme studenou vodou, vymačkáme všechnu vodu, posekáme a dáme do mísy. Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou a dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme vychladlou šalotkovou směs a vše spojíme se špenátem.
Dip je výborný ke grilované zelenině, masu nebo jen tak s bagetkou (nejlépe česnekovou).
DOBROU CHUŤ!
Grilovaný lilek, špenátový dip, česnekové bagetky, zeleninka - rajčata, okurky, olivy, kopr...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cozumel
(upraveno)
30. 8. 2011, 12:38
Zrovna mlsám k obídku
alfleila
(upraveno)
30. 8. 2011, 13:27
@cozumel