Zobrazit přihlášovací formulář

Grilování

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Grilovaný lilek se špenátovým dipem a zeleninkou

0.0
Grilovaný lilek se špenátovým dipem a zeleninkou

Potřebné ingredience

ŠPENÁTOVÝ DIP (2 porce): 1 šalotka (cibule), 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce rozinek, 1/4 lžičky kurkumy, 130 g čerstvého špenátu, 100 ml bílého smetanového jogurtu, 1 stroužek česneku, 1 lžička citronové šťávy, sůl, pepř

Postup přípravy

Rozinky zalijeme vroucí vodou a necháme chvíli stát. Na oleji zesklovatíme najemno nasekanou šalotku (cibuli), přidáme kurkumu, scezené rozinky, promícháme a směs necháme vychladnout.

Špenát omyjeme a 20 vteřin spaříme vroucí osolenou vodou. Propláchneme studenou vodou, vymačkáme všechnu vodu, posekáme a dáme do mísy. Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou a dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme vychladlou šalotkovou směs a vše spojíme se špenátem.

Dip je výborný ke grilované zelenině, masu nebo jen tak s bagetkou (nejlépe česnekovou).



DOBROU CHUŤ!

Grilovaný lilek, špenátový dip, česnekové bagetky, zeleninka - rajčata, okurky, olivy, kopr...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

cozumel 30. 8. 2011, 12:38
Zrovna mlsám k obídku (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
alfleila 30. 8. 2011, 13:27
@cozumel (Y) (Y) (Y) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie