(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
KARAMELOVÁ DOBROTA -bonbony s burisony !
Potřebné ingredience
3 pytlíky kupovaných karamelek-prosím vás jen české-ty polské ani nekupujte, jsou děsně drobivé , půlka másla, pytlík bílých burisonů-na tuhle dávku stačí 3/4 pytlíku-letos mám dojem, že snad těch karamelek je v pytlíku míň ´-).
Postup přípravy
Karamelky rozbalit, dát všechny do mísy společně s půlkou másla a nad párou či v horké lázni zahřívat a zahřívat a míchat a míchat, až se všechno rozpustí a spojí v hladkou hmotu-trvá to opravdu hodně dlouho, snad necelou hodinku-čas doplním, jak to budu dělat a stopnu si jej. Není ale nutné míchat stále jako o život,nad párou se to nepřipálí, takže průběžně důkladně promíchat. Až je hmota úplně hladká a dokonale spojená, vsype se sáček burisonů a důkladně promíchá (burisony zpočátku zůstávají nahoře a do hmoty se jim moc nechce :-)), pak vyložte srnčí hřbet potravinovou folií, hmotu tam přemístěte, přiklopte folií shora a pořádně silou umačkejte nějakým nástrojem, mně se osvědčila dřív palička na maso,vloni jsem to stláčela malým válečkem na těsto širokým asi 8cm, nechejte zchládnout. Hmota ztuhne, pak se nakrájí na plátky ostrým nožem a to je vše. Já bych letos chtěla zkusit nedávat hmotu do srnčího hřbetu, ale přes folii vyválet na obdélník vysoky tak 1-2cm a nakrájet na kostičky. Pak dám foto-povedlo se a je to tak moc dobré.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé