Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Čína po domácku

0.0
Čína po domácku

Potřebné ingredience

smetana, zelenina dle libosti (paprika, rajče, okurka salátovka,...), cibule, bujón nebo sojová omáčka, kuřecí maso, koření, olej.

Postup přípravy

1) Nejdříve zbavíme kuřecí maso šlach, potom jej nakrájíme na kousky a trochu osolíme. Nakrájíme zároveň i zeleninu.
2) Do malého plecháčku nalijeme, asi 1cm nade dno, vodu. Přidáme 1/2 bujónu nebo trochu sojovky. Přilejeme malinko smetany pro zhoustnutí a přidáme koření dle libosti (nejlepší je kari, paprika, majoránka, čína, rožnění - v této kombinaci dělám já). Toto celé dáme převařit. Bujón musíte rozmačkat. Celé to promícháme. Když se vše začne vařit tak to odstavíme.
3) Dáme smažit maso - na středně mírném ohni a kapičce oleje. Když už je maso skoro hotové přidáme cibuli. Když cibule změkne, přidáme ostatní zeleninu. Chvíli promícháváme a zalijeme připravenou omáčkou. Celé pod pokličkou na mírném ohni podusíme asi 1 minutu.
4) Podáváme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie