Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Rizoto s grilovanou medovou dýní Hokkaido

0.0
Rizoto s grilovanou medovou dýní Hokkaido

Potřebné ingredience

800 g - 1 kg dýně Hokkaido, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, mořská sůl, pepř, 800 ml zeleninového vývaru, 1 cibule, 2-3 řapíky celeru, kousek čerstvého zázvoru (asi 3cm), 220 g kulatozrnné rýže, šťáva ze 2 citronů, hrst nasekané petrželky, 2 lžíce zakysané smetany, semínka opražené černuchy (nemusí být)

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 220°C (nejlépe s funkcí horního grilu). Dýni i se slupkou nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a dáme na 10 min. péct. Poté pokapeme medem a dáme znovu na chvilku zapéct - až je dýně měkká a zlatavá.

Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou najemno, přidáme nadrobno nakrájené řapíky celeru a 1 min. opékáme. Přidáme jemně strouhaný zázvor a suchou rýži. Mícháme, aby se všechna zrnka ve směsi obalila. Směs zalijeme šťávou z 1 citronu a pak po troškách podléváme vývarem (vždy počkáme až se vývar neodpaří). Vaříme tak dlouho, až je rýže téměř měkká. Ke konci přidáme šťávu z druhého citronu, grilovanou dýni, sekanou petrželku a zjemníme zakysanou smetanou. Dochutíme solí, sojovou omáčkou a pepřem. (Můžeme vmíchat opraženou černuchu).

Podáváme jako samostatné jídlo doplněné zeleninovým salátem.


DOBROU CHUŤ!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kalimera 9. 1. 2012, 8:31
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie