(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Rizoto s grilovanou medovou dýní Hokkaido
Potřebné ingredience
800 g - 1 kg dýně Hokkaido, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, mořská sůl, pepř, 800 ml zeleninového vývaru, 1 cibule, 2-3 řapíky celeru, kousek čerstvého zázvoru (asi 3cm), 220 g kulatozrnné rýže, šťáva ze 2 citronů, hrst nasekané petrželky, 2 lžíce zakysané smetany, semínka opražené černuchy (nemusí být)
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 220°C (nejlépe s funkcí horního grilu). Dýni i se slupkou nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a dáme na 10 min. péct. Poté pokapeme medem a dáme znovu na chvilku zapéct - až je dýně měkká a zlatavá.
Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou najemno, přidáme nadrobno nakrájené řapíky celeru a 1 min. opékáme. Přidáme jemně strouhaný zázvor a suchou rýži. Mícháme, aby se všechna zrnka ve směsi obalila. Směs zalijeme šťávou z 1 citronu a pak po troškách podléváme vývarem (vždy počkáme až se vývar neodpaří). Vaříme tak dlouho, až je rýže téměř měkká. Ke konci přidáme šťávu z druhého citronu, grilovanou dýni, sekanou petrželku a zjemníme zakysanou smetanou. Dochutíme solí, sojovou omáčkou a pepřem. (Můžeme vmíchat opraženou černuchu).
Podáváme jako samostatné jídlo doplněné zeleninovým salátem.
DOBROU CHUŤ!
Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou najemno, přidáme nadrobno nakrájené řapíky celeru a 1 min. opékáme. Přidáme jemně strouhaný zázvor a suchou rýži. Mícháme, aby se všechna zrnka ve směsi obalila. Směs zalijeme šťávou z 1 citronu a pak po troškách podléváme vývarem (vždy počkáme až se vývar neodpaří). Vaříme tak dlouho, až je rýže téměř měkká. Ke konci přidáme šťávu z druhého citronu, grilovanou dýni, sekanou petrželku a zjemníme zakysanou smetanou. Dochutíme solí, sojovou omáčkou a pepřem. (Můžeme vmíchat opraženou černuchu).
Podáváme jako samostatné jídlo doplněné zeleninovým salátem.
DOBROU CHUŤ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kalimera
(upraveno)
9. 1. 2012, 8:31