Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Falešný zajíc na černo

0.0
Falešný zajíc na černo

Potřebné ingredience

4 kuřecí horní stehna (špalíčky), 10 dkg slaniny (nebo junior, godhaj, prostě co je k dispozici), 200 ml povidla (nebo jiná marmeláda), strouhaný perník, perníkové koření, kečup, sojovka, vegeta, worchester, tymián, sůl, pepř, olej. sušené švestky, kolečko citronu a brusinky na ozdobu

Postup přípravy

maso okořeníme a ovegetujeme. zprudka osmahneme na oleji s uzeninou a tymiánem, podlijeme a 20 minut dusíme. přidáme ostatní ingredience a vytvoříme hustou tmavou omáčku. dochutíme solí a pepřem. podáváme s kroketama nebo houskovým knedlíkem

teď začíná sezóna zvěřiny, ale manžův známý myslivec nedávno umřel a zvěřina je drahá. tak jsem vymyslela tohle a taky si moc pochutnal

vysledek

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Gourmette 1. 12. 2012, 23:58
Pane bože…kalsickej recept má klasickej postup a daný suroviny ne? Jak někoho může napadnout dát místo slaniny tu sračku jménem junior nebo gothaj??? Pro krista pána kečup? Sojovka? Worcester? Vegeta? Zlámat vám ruce za to! Proč děláte z klasickýho staročeskýho receptu hokus pokus? Proč ničíte kuchařský řemeslo timhle a mnoha jinejma hovadinama co se na tomhle webu objevujou?! NEVAŘTE, KDYŽ TO NEUMÍTE! :-@
kačena 6. 11. 2012, 22:26
Vlasto, já teda nechci být za prudínka (H), zvěřinu "načerno" znám a dělám, nahradit králíka kuřetem mi celkem nevadí... ale "10 dkg slaniny (nebo junior, godhaj, prostě co je k dispozici)", a "200 ml povidla (nebo jiná marmeláda)" jste odkoukala od Babicy? Může mi prosím někdo vysvětlit, co má slanina společného s juniorem, nebo povidla s marmeládou? Dík (H)
ZDENDA57 6. 11. 2012, 21:34
Ja jsem si tento recept upravila misto kurete tak delam z kralika a je to velmi dobre (pl) (pl) (pl) (pl) (B)
Jitka z Brna 6. 1. 2012, 18:34
ale tenhle recept patří do drůbeže (F)
taba 8. 12. 2011, 21:27
...ha, ha, ha, vtipe vylez +o(

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie