(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Výborná rajská omáčka s kořenovou zeleninou
Potřebné ingredience
1 cibule, 1 mrkev, 1/2 petržele, kousek celeru, 1 jablko, 3 vyzrálá rajčata, 2 lžíce másla, hnědý cukr, skořice, 1/2 bobkového listu, celý černý pepř, kulička nového koření, 1/2 bobkového listu, 1 hřebíček ,sůl, konzerva rajčatového pyré nebo rajčat v konzervě, světlá jíška - já používám instantní.
Postup přípravy
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, jen dožluta - až začne pěkně vonět, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, rozčtvrcené jablko a rajčata. Chvilku restujeme, přidáme cukr, koření, zalijeme horkou vodou nebo hovězím vývarem a rajčatovým pyré. Vaříme cca 1/2 hodinky, aby se nám všechna chuť ze zeleniny a koření dostala do omáčky a naopak se nám zmírnila kyselost z pyré. Poté přelijeme přes síto, osolíme, přivedeme k varu a zahustíme jíškou. Vaříme dalších cca 5 min. Omáčka většinou potřebuje ještě dosladit a dochutit špetkou mleté skořice.
TIP mojí babičky. Když omáčka zbyla, zředila ji vývarem, zavařila kapání a měli jsme výbornou polívečku.
TIP mojí babičky. Když omáčka zbyla, zředila ji vývarem, zavařila kapání a měli jsme výbornou polívečku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Plamínek
(upraveno)
8. 3. 2012, 12:38
Výborná omáčka! Dnes jsm vyzkoušela a mám boule za ušima jak to bylo dobrý Akorát jsem ještě zjemnila smetanou, tu máme všichni rádi. Díky za tip, jinou rajskou už vařit nebudu.
pekyn
(upraveno)
27. 1. 2012, 19:21
hm tuhle musi vyskouset