Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Linecký koláč...se sněhovými pruhy...

0.0
Linecký koláč...se sněhovými pruhy...

Potřebné ingredience

NA TĚSTO: 500g hladké mouky 250g másla pokojové teploty 250g moučkového cukru 3 žloutky pokojové teploty 3 lžíce smetany 1 sáček vanilkového cukru kůra z jednoho BIO citrónu NA SNÍH: 3 bílky pokojové teploty 100g moučkového cukru...cca někdy dám méně a jindy zase více...podle nálady :-)))

Postup přípravy

Ze všech přísad zpracujeme vláčné těsto, které dáme přes noc nebo min na 5 hodin do lednice, nebo v zimě za okno :-)). Já těsto skladuji v uzavřeném pytlíku.
Druhý den si z větší poloviny těsta vyválím na pečící papír placku cca 5mm vysokou, může být i vyšší, jen se to hůř peče. I s papírem vložím na plech. Potřu domácí :-)) jahodovou marmeládou a ze zbytku těsta vyválím válečky. Dělám to vždy odhadem, ale čím tenčí cca 5-7mm v průměru, tím je větší šance, že Vám těsto vyzbyde až do konce zdobení koláče...:-)))
No a nakonec si ze 3 bílků pokojové teploty (vždy mi trochu zbyde) a cca 100g cukru vyšlehám krásný sníh, který si dám do obyč.pytlíčku s ustřiženým rohem a obráceným směrem, než jsem zdobila těstem, dělám na koláč další pruhy.
Já vše peču v horkovzdušné troubě (obrázek:vršek a spodek a vrtulka mezi tím) na 150 stupňů. V jiné troubě fakt nevím, asi bych pekla na 180C. A peču cca 20-30, někdy i trochu déle, jak má trouba náladu :-))) min. Ale to si pohlídáte podle barvy těsta. Jen bacha sníh se peče rychleji, tak ať to nespálíte šikulinky :-)))

DOBROU CHUŤ VŠEM...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

druna 27. 11. 2011, 8:16
vypada vyborne ,hned by som si dala ku kavicke (clamp)
Podřipská manufaktura 27. 11. 2011, 16:26
@druna Tak ho vyzkoušejte Natálko...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie