Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept

Leleckine šišky

0.0
Leleckine šišky

Potřebné ingredience

Kvasok: - 1 drozdie - 1 KL krystaloveho cukru - 3 dcl mlieka Asi do 0,5 l pohara si rozmrvime na drobno drozdie, pridame cukor a zalejeme teplym mliekom (nestaci izbova teplota a nesmie byt ani vrele). Nechame vykysnut az po okraj. Cesto: - 400 g polohrubej muky - 200 g hladkej muky special - stipka soli - 4 PL praskoveho cukru (preosejeme cez sitko) - 2 PL rumu (rum zabranuje prilisnemu nasiaknutiu sisiek olejom, nemusite sa bat, nebude ho vobec citit) - 6 PL masla (maslo si najskor rozpustime - napr. v mikrovlnke) - 2 vajcia - 2 zltka

Postup přípravy

Najskor si zamiesame suche prisady (polohr. muka, hladka muka, sol a cukor). Ked vykysne kvasok, pridame do cesta "mokre" prisady (rum, maslo, vajcia, zltka) a kvasok. Miesame, pokym nie je cesto vlacne. Takto hotove cesto nechame vykysnut. Ak sa vam nechce dlho cakat na vykysnutie, mozete pouzit ruru - do hlbokeho plechu nalejeme trochu vody a polozime do toho nadobu s cestom. Cesto nechame "zohriat" - 50 stupnov, 30-40 minut. Po vykysnuti si cesto vyvalkame na hrubku 1 cm a napr. poharom povykrajujeme kolieska. Takto povykrajovane nechame kysnut priamo na doske este nejakych 10-15 minut a mozeme smazit. Nezabudnite dat dostatocne mnozstvo oleja, nakolko sa nam to nafukne a musi to plavat. Vdaka tomu rumu ich nebudeme mat prilis masne. Hotove sisky ukladame na papierove utierky/servitky, aby odkvapkali.
Na vrch mozeme dat dzem podla chuti a potom uz len pozorujeme ako nam miznu pred ocami :-).

Recept sme včera pomáhali robiť u kamarátky a aj zjesť bol úžasný a chutil aj mojej vyberavej dcére.
Skúste aj iné: http://www.dobrenapady.info/recipes.php

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie