Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

BROKOLICOVÉ KARBENÁTKY SE SÝREM

0.0
BROKOLICOVÉ KARBENÁTKY SE SÝREM

Potřebné ingredience

brokolice,2starší rohlíky nebo jiné pečivo(klidně i tmavé),mlíko,2vejce,česnek,pepř,sůl,strouhanka,sýr tvrdý -tak cca5dkg,může se přidat sojové maso-drť

Postup přípravy

brokolici uvaříme doměkka v osolené vodě; rohlíky nebo jiné pečivo nakrájíme na menší kousky a zalijeme mlíkem. vystydlou brokolici nasekáme najemno,dáme do mísy,přidáme vymačkané pečivo,které bylo namočené,dále česnek-nešetřím,dávám tak 4stroužky,asi 2vejce.rukou to rozňahňám do hmoty,která se spojí-podle chuti osolit a opepřit.nakrájím tvrdý sýr na malé kousky-teď jsem dělala s čedarem,ale jakýkoliv-bude se dávat dovnitř.
na plech dáme pečící papír(já to peču,lepší je smažené,ale nechci,aby se to válelo v tuku).pak se snažíme tvarovat jako klasické karbenátky a dovnitř vtlačíme kousek sýra.obalíme ve strouhance.je to trochu pracné,protože to nedrží tak jako masová směs,ale stojí to za to:)když se lepí,umyjte si ruce a znovu plácejte.dávám na pečící papír,sice tvar je všelijaký,ale strávníkům to neva.
peče se zhruba půl hodinku-podle barvy,když to zezlátne a zespodu je hnědé,tak můžete vyndat.Je to neskutečně žravé a zdravé,i můj masožravý manžel si pošmákl.
může se do směsi přidat i uvařená sojová drť(vaří se půl hodiny s masoxem,nastaví se to a nikdo nepoznal,že tam ta soja je).
až budu dělat příště,dodám i fotkama.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie