(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Martinique
Potřebné ingredience
4plátky vepřové plece nakrájené na větší kousky,4str.prolisovaného česneku,4lžíce citr.šťávy,1lžíce cukru, 1lžička ml.nového koření,1lžička ml.skořice,2lžíce oleje,2lžíce kari,vývar z masoxu,6mrkví nakrájených na kolečka,1zelená paprika nakrájená na širší nudličky,2bobkové listy,1lžička tymiánu,1velká cibule
Postup přípravy
V misce smícháme maso,česnek a citr.šťávu.Přikryjeme a necháme asi hodinu marinovat při pokojové teplotě.
Ve větší misce smícháme cukr,nové koření a skořici.
Z marinády vyjmeme maso a obalíme v cukrové směsi.Ve větším kastrole rozehřejeme olej a maso opečeme do hněda a vyjmeme.Do kastrolu přidáme cibuli,osmažíme ji,vložíme maso,zeleninu,kari,bobkový list,tymián a zalijeme vývarem.
Podle potřeby podléváme a dusíme do měkka.Nakonec odstraníme bobkový list.
Podáváme s rýží.
Toto jídlo mám z Ottovy kuchařky a je opravdu výborné,chutná i chlapovi a to je co říct.
Ve větší misce smícháme cukr,nové koření a skořici.
Z marinády vyjmeme maso a obalíme v cukrové směsi.Ve větším kastrole rozehřejeme olej a maso opečeme do hněda a vyjmeme.Do kastrolu přidáme cibuli,osmažíme ji,vložíme maso,zeleninu,kari,bobkový list,tymián a zalijeme vývarem.
Podle potřeby podléváme a dusíme do měkka.Nakonec odstraníme bobkový list.
Podáváme s rýží.
Toto jídlo mám z Ottovy kuchařky a je opravdu výborné,chutná i chlapovi a to je co říct.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nick Carter
(upraveno)
4. 3. 2012, 14:21
Už se mě sbíhají sliny. Bylo- li by možné foto?
TERĎ´AK
(upraveno)
5. 3. 2012, 17:36
@Nick Carter
Zatím nemám nafoceno,ale v brzké době budu opět dělat,tak foto vložím