(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
Krtkův dort od (Jitule64) ID 20353- děkuji za výbornou pochoutku
Potřebné ingredience
Těsto: 320g hladké mouky, 180g cukru, 3 vejce, 3 polévkové lžíce kakaa, 200m oleje, 200ml mléka, 1 prášek do pečiva Stracciatelový krém: 250g tvarohu v kostce, 2 zakyslé smetany (celkem 400g), 250ml smetany ke šlehání, 100g čokolády na vaření, 1 vanilkový cukr + uvařený pudink + 4 banány Pudink: 250ml mléka, 1 a půl balíčku vanilkového pudinku, dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru
Postup přípravy
Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme
vychladnout.
Těsto:
Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu,
do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku
s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme
sníh z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysyp vyšší plech (nejlépe buchťák s ušima) a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek Stracciatelový krém:
V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakyslýma smetanama. Potom do toho
po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby nám krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu
(bez ztužovače) a zašleháme ji do krému.
Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak
ještě jakoby šachovnici (viz. foto). To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme
lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno!!! Vydlabané kousky
schováme bokem do misky a jdeme si připravit stracciatelový krém. Když je krém
hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně
pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta (dala jsem
jen trochu, zbytek mi totiž zbaštili chlapáci než jsem dodělala krém). A je
hotovo...už jen zbývá vydržet a nechat přes noc buchtu ztuhnout v lednici nebo
někde v chladnu (já měla jen na chodbě, kde se netopí).
vychladnout.
Těsto:
Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu,
do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku
s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme
sníh z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysyp vyšší plech (nejlépe buchťák s ušima) a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek Stracciatelový krém:
V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakyslýma smetanama. Potom do toho
po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby nám krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu
(bez ztužovače) a zašleháme ji do krému.
Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak
ještě jakoby šachovnici (viz. foto). To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme
lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno!!! Vydlabané kousky
schováme bokem do misky a jdeme si připravit stracciatelový krém. Když je krém
hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně
pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta (dala jsem
jen trochu, zbytek mi totiž zbaštili chlapáci než jsem dodělala krém). A je
hotovo...už jen zbývá vydržet a nechat přes noc buchtu ztuhnout v lednici nebo
někde v chladnu (já měla jen na chodbě, kde se netopí).
upečený korpus
začínám dlabat
vydlabáno, položené banány se přihrnou krémem, zasype vydlabaným a rozdrobeným těstem - necháme vychladit
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mia 5
(upraveno)
8. 7. 2018, 8:01
děkuji za recept,vyzkouším
Anny84
(upraveno)
8. 7. 2018, 7:57
Opravdu vynikající Všem moc chutnal Děkuji za super recept
simona1111
(upraveno)
17. 3. 2012, 6:59
andreamic
(upraveno)
25. 2. 2012, 20:16
určitě jej vyzkoušejte- jednoduchý a hlavně vynikající
sieta
(upraveno)
25. 2. 2012, 20:22
@andreamic
Ale když už ho paní má v receptech, proč to vkládáte znova?
andreamic
(upraveno)
25. 2. 2012, 20:27
@sieta
..protože je výborný
sieta
(upraveno)
25. 2. 2012, 21:53
@andreamic
aha
karca90
(upraveno)
25. 2. 2012, 21:55
@sieta
opakování matka moudrosti
sieta
(upraveno)
25. 2. 2012, 22:01
@karca90
Doufám, že to napadne dalších 1189 uživatelů, co ho má v oblíbených
karca90
(upraveno)
25. 2. 2012, 22:04
@sieta
a dalších 800 kousků, který teprve teď zjistí, že nějaký Krtkův dort tady je
simbala
(upraveno)
25. 2. 2012, 20:33
@andreamic
no to je ale logika
Maxinka
(upraveno)
25. 2. 2012, 20:33
@andreamic
taba
(upraveno)
25. 2. 2012, 20:32
@andreamic