Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Výborná kvasnicová pomazánka!

0.0
Výborná kvasnicová pomazánka!

Potřebné ingredience

125g másla ,2kostky kvasnic, majoránka,sůl,pepř ,2vejce, 1 cibule

Postup přípravy

Nejdříve si do kastrolku odkrojíme plátek másla,necháme roztopit,poté nadrobíme kvasnice a mícháme vařečkou než se roztečou.Přidáme majoránku tak 2 x do prstů podle chuti a také trochu soli.Mícháme tak dlouho až se nám kvasnice začnou znova srážet dohromady,pak vmícháme vajíčka.Na husto jako na vaječinu.Dáme bokem úplně vychladit.
Mezitím si připravíme do vysoké misky nakrájenou cibuli nadrobno jak kdo má rád a zbylé máslo.Trochu popepříme.Vmícháme vychladnuté kvasnice s vajíčkem a můžeme pomazánku ještě přisolit.
Namažeme na chleba (rohlík ,veku) a můžeme podávat.
Já osobně si dávám nahoru ještě nadrobno nakrájenou pažitku,pokud ji doma mám.
Je to fakt výborné,opravdu doporučuji vyzkoušet!!!!!!!!!!!Každý kdo pomazánku zkusil a tvrdil že kvasnicovou teda jíst nebude,tak si ji už doma dělá taky.Nekecám!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

beeck 8. 3. 2012, 21:56
Mňam (Y) my taky děláme kvasnicovku, ale malinko jinak. Když sem byla malá, nemohla jsem ji ani vidět, ale myslím, že by to chutnalo každému, jen slovo kvasnice v člověku vyvolává nechuť. Je báječená a opravdu bych se jí užrala :-)). Doporučuji.
merdicka 28. 3. 2012, 7:53
@beeck Katuško to jsme na tom stejně,jako malá jsem ji nenáviděla,ale jak ji začala dělat moje maminka podle tohoto receptíku,oblíbila si ji celá rodina,příbuzní i známí. (L)je to namka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie