(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Zapečený květák
Potřebné ingredience
půl hlávky květáku, stejné množství brambor, 100g tvrdého sýru, kmín, bílý jogurt, 4 vejce, bylinky dle chuti, sůl.
Postup přípravy
Očistíme brambory a nakrájíme na kostičky, přidáme omytý květák rozdělený na menší růžičky. Jemně osolíme, přidáme kmín a společně vaříme do změknutí. Zatím co se zelenina vaří, připravíme se z jogurtu, vajíček, bylinek a nastrouhaného sýru směs na zapékání. Uvařenou zeleninu přecedíme, rozšťoucháme a dáme do zapékací misky. Zalijeme připravenou směsí, promícháme a uhladíme.
Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Tento recept je výborný i pro menší děti. Dobře se jim jí, díky toho, že se zelenina před zapečením rozšťouchá.
Místo jogurtu můžeme dát smetanu.
Také zeleninu můžeme obměňovat.
Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Tento recept je výborný i pro menší děti. Dobře se jim jí, díky toho, že se zelenina před zapečením rozšťouchá.
Místo jogurtu můžeme dát smetanu.
Také zeleninu můžeme obměňovat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé