Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Zapečený květák

0.0
Zapečený květák

Potřebné ingredience

půl hlávky květáku, stejné množství brambor, 100g tvrdého sýru, kmín, bílý jogurt, 4 vejce, bylinky dle chuti, sůl.

Postup přípravy

Očistíme brambory a nakrájíme na kostičky, přidáme omytý květák rozdělený na menší růžičky. Jemně osolíme, přidáme kmín a společně vaříme do změknutí. Zatím co se zelenina vaří, připravíme se z jogurtu, vajíček, bylinek a nastrouhaného sýru směs na zapékání. Uvařenou zeleninu přecedíme, rozšťoucháme a dáme do zapékací misky. Zalijeme připravenou směsí, promícháme a uhladíme.
Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Tento recept je výborný i pro menší děti. Dobře se jim jí, díky toho, že se zelenina před zapečením rozšťouchá.

Místo jogurtu můžeme dát smetanu.
Také zeleninu můžeme obměňovat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie