(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
RED VELVET CAKE (červený samet)
Potřebné ingredience
Těsto: 250 g mouky (dala jsem napůl hladkou a polohrubou), 0,5 lžičky soli, 2 lžíce holandského kakaa, 113 g másla nebo oleje, 300 g cukru krupice, 2 velká vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 240 ml podmáslí, půl lžičky gelové červené barvy, 1 lžička sody, 1 lžička octa. Krém: 500 g mascarpone, 400 ml smetany ke šlehání, 120 g moučkového cukru
Postup přípravy
Dno dortové formy (24 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Smícháme mouku se solí a prosátým kakaem.
V podmáslí rozmícháme barvu.
Změklé máslo rozšleháme, přidáme cukr a šleháme další cca 3 minuty. Pak po jednom zašleháme celá vejce a vanilkový extrakt.
Nakonec postupně vešleháme třetinu mouky, polovinu podmáslí, druhou třetinu mouky, druhou polovinu podmáslí a zbytek mouky.
Sodu v malém hrníčku zalijem octem. Směs vzkypí, okamžitě ji nalijeme na těsto a vařečkou rychle do těsta zamícháme.
Těsto rozetřeme do připravené formy a vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme asi hodinu, zkusíme špejlí.
Studený korpus jednou nebo dvakrát prokrojíme.
Připravíme krém: mascarpone promícháme s cukrem, přilijeme smetanu a všechno dohromady vyšleháme na hustý hladký krém.
Krémem promažeme dort uvnitř i potřeme celý povrch, případně zbytkem dozdobíme.
Dort je sametový,vláčný a výborně chutná :-)
Včera večer jsem ho upekla a dnes už skoro není :-))
Smícháme mouku se solí a prosátým kakaem.
V podmáslí rozmícháme barvu.
Změklé máslo rozšleháme, přidáme cukr a šleháme další cca 3 minuty. Pak po jednom zašleháme celá vejce a vanilkový extrakt.
Nakonec postupně vešleháme třetinu mouky, polovinu podmáslí, druhou třetinu mouky, druhou polovinu podmáslí a zbytek mouky.
Sodu v malém hrníčku zalijem octem. Směs vzkypí, okamžitě ji nalijeme na těsto a vařečkou rychle do těsta zamícháme.
Těsto rozetřeme do připravené formy a vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme asi hodinu, zkusíme špejlí.
Studený korpus jednou nebo dvakrát prokrojíme.
Připravíme krém: mascarpone promícháme s cukrem, přilijeme smetanu a všechno dohromady vyšleháme na hustý hladký krém.
Krémem promažeme dort uvnitř i potřeme celý povrch, případně zbytkem dozdobíme.
Dort je sametový,vláčný a výborně chutná :-)
Včera večer jsem ho upekla a dnes už skoro není :-))
.
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
1. 3. 2015, 10:53
Proleni
(upraveno)
1. 3. 2015, 9:44
vitkovap
(upraveno)
17. 5. 2012, 17:49
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak velký je tento korpus.
wampirek
(upraveno)
29. 5. 2012, 12:28
@vitkovap
Korpus je velký v průměru 24cm.
derik
(upraveno)
26. 4. 2012, 21:21
Dobrý večer,chtěla jsem se zeptat,jestli je krém tak tuhý,že lze potahovat fondánem a hlavně,jestli se k tomu fondán chuťově hodí?
wampirek
(upraveno)
27. 4. 2012, 17:37
@derik
Dobrý den, potahovala jsem i domácím marcipánem,ale udělala jsem si pro jistotu mantinely z máslového krému.Dortík dobře držel a prý moooc chutnal. Přeji mnoho zdaru v pečení
derik
(upraveno)
27. 4. 2012, 19:32
@wampirek
Děkuji za odpověď.
Dada34
(upraveno)
17. 4. 2012, 16:49
wampirek
(upraveno)
18. 4. 2012, 20:00
@Dada34
Děkuji
Pimpa25
(upraveno)
12. 4. 2012, 16:43
super konečně recept, celou dobu slintám na prima love na dorty z red velvet a chtěla jsem recept, teď ho mám a můžu ho zkusit
wampirek
(upraveno)
18. 4. 2012, 20:02
@Pimpa25
Jj,taky na to koukám,tak mě to navnadilo,že jsem hledala na netu,našla a vyzkoušela a je úžasně žravý Přeji,at se povede a chutná,tak jako nám
Basic
(upraveno)
12. 4. 2012, 17:28
@Pimpa25
Vždyť už jich tu je 5, jen stačí dát do vyhledávače. To píšu na to konečně.
Ivana18
(upraveno)
12. 4. 2012, 17:24
@Pimpa25
tak to jsme na tom stejně už jdu tisknout
nynuna
(upraveno)
8. 4. 2012, 9:40
wampirek
(upraveno)
18. 4. 2012, 20:03
@nynuna
Děkuji