Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept

Jemné koláčky s mandlí

0.0
Jemné koláčky s mandlí

Potřebné ingredience

Ingredience
500g polohrubé mouky, 200g hladké mouky, špetka soli, 100g sádla, 100g másla, 2 vejce a 1 žloutek, 2 kostky droždí (á 42g), 1/4 l vlažného mléka, 120g krystalového cukru, lžička strouhané citronové kůry
tvarohová náplň: 250g tvarohu, 1 vejce, 1 vrchovatá lžička škrobové moučky rozmíchaná v trošce mléka, 2 - 3 lžíce cukru
maková náplň: 150g mletého máku, 2 dl mléka, 3 lžíce cukru, 1/2 lžičky skořice, 20g čokolády

Postup přípravy

Postup
Droždí rozdrobíme do oslazeného teplého mléka a necháme vzejít. Mouku osolíme, přidáme zbytek cukru, vmícháme kvásek, vejce, změklý tuk a citronovou kůru. Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Vyválíme plát asi 1 cm silný a vykrajovátkem nebo skleničkou vypichujeme kolečka o průměru asi 5 cm a skládáme na plech. Dnem malé skleničky vyhloubíme středy, okraje potřeme bílkem, důlky naplníme náplněmi a ozdobíme mandlí. Necháme ještě chvíli kynout na plechu a pak upečeme dozlatova ( asi 10 minut při 200°C).
Tvarohovou náplň připravíme důkladným promícháním všech surovin. Makovou náplň připravíme svařením všech surovin na hustou kaši. Z této dávky mám 100 koláčků ( 5 plechů po 20).
Jsou výborné a dlouho vydrží vláčné.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie