Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Švestkový závin

0.0
Švestkový závin

Potřebné ingredience

na těsto:200g měkkého tvarohu,60 ml mléka,75 g m.cukru,50 ml oleje,špetku soli,300 g polohr.mouky,1 pr.do pečiva,100g ml.ořechů,citr.kůra Náplň: 500g švestek,40g krupic.cukru,2 vanilk.cukry,40g solamylu na potření 1 žloutek na posyp mandlové lupínky

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplň-švestky vypeckujeme, dáme do kastrolu-malinko podlijeme vodou.přidáme vanilkový cukr a krupicový a asi 5 minut podusíme.Přilijeme solamyl rozmíchaný v troše vody,krátce povaříme a pak vše rozmixujeme-necháme vychladnout.
Na těsto si dáme do mísy tvaroh,přidáme mléko,m.cukr,olej,špet.soli,citr.kůru,přisypeme mouku s kypř.práškem a nakonec přidáme 3 lžíce ořechů(zbytek si dáme stranou)-zpracujeme hladké těsto.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále a plát-složíme a dáme na 10 minut do chladu.Znovu pak rozválíme na obdelník 50x 30 cm.Potřeme ho náplní ze švestek a posypeme zbytkem ořechů-zavineme.Pak stočíme a dáme do dortové formy.Potřeme žloutkem a posypeme mandlovými lupínky a pečeme na 165°C asi 45 minut.(nebo pečeme jako roládu na plechu).

potřené těsto švestkovou náplní a posypeme zbytkem ořechů

stočíme do rolády

a upečeme stočený v dortové formě

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

koblizek63 21. 2. 2015, 20:48
Zkusím,švestky mám v mražáku :-).Děkuji
Casandra 28. 9. 2012, 12:15
Zdravím Alen :-$ váš recept jsem vyzkoušela a závin je skutečně výtečný (Y) (Y) (Y) jeden z nejlepších receptíků na sladké dobrůtky, které jsem zkoušela (clamp) určitě ještě budu dělat a zařadím mezi své recepty :-) moc díky Martina (L) (hello)
chalupnicka 1. 10. 2012, 14:31
@Casandra Tak to mě moc těší Martinko,že vám dle mého receptu chutnalo. :-)Našla jsem recept kdysi v časopise a také nám moc chutná. (C)Zdravím Alen

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie