Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Zimní / pečený čaj

0.0
Zimní / pečený čaj

Potřebné ingredience

2 kg ovoce , 1 kg cukru písek půl sáčku skořice 8 ks hřebíčků hřebíček sklenice na zavařování

Postup přípravy

pokud máme ovoce ze zahrádky a už vás ty bublaniny nudí, vyřešte to tímto čajem.

ingredience jsou na 2 kg různého ovoce.

ovoce si omyjeme, případně odstraníme pecky apod, nakrájíme ho na kousky a dáme do pekáče, přidáme celý 1 kg cukru krupice, půl sáčku skořice a 8 kousků hřebíčků.

Vše pořádně promícháme a pečeme na 180 stupnu cca 45 minut, během pečení ho občas promícháme.

Po upečení, necháme čaj schladnout a plníme ho do zavařovacích sklenic, zavařujeme na 80 stupnu 20 minut,

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

miki_z 13. 11. 2012, 16:47
Právě se mi dělá čajíček v troubě. Použila jsem 3/4kg rybízu, 3/4kg jablek, 2 citrony, asi 3/4kg cukru a směs koření na svařené víno.. Je to krásně voňavý a výborný čajíček. To koření chce ale drcené, ne nějaké instantní. Poprvé jsem zkoušela variantu bez rybízu, jen jsem namíchala ovoce-jabka, jahody, švestky a nebylo to moc dobré. Určitě to chce, alespoň polovinu z celkového množství ovoce, něco kyselého. (Y) (Y (C)
lekeskab 22. 10. 2012, 20:11
Moni a je možné tam dát třeba i broskve z plechovky?Nemáte vyzkoušené? Díky (hello)
miki_z 13. 11. 2012, 16:49
@lekeskab Dejte to péct jen s tou šťávou z broskví a pokrájené broskve tam přidejte až ke konci pečení. Nebudou pak tak rozblemcané :-)
11Monča11 23. 10. 2012, 15:35
@lekeskab Dobrý den :-) já když nemám čerstvé jahody nebo ich mám málo, dám tam z konzervy, ale broskve jsem nezkoušela, jen u těch broskví bych možná měla strach z důvodu, že se rozblemtají :-( Jelikož když je tam dávám čerstvé poměrně tvrdé v čaji jsou hodně měkký, bojím se aby vám tam ty broskve z plechovky neudělali neplechu :-) Kdyby jste zkoušela držím pěstičky a budu ráda jak se vám to povedlo :-) (Y)
cipkacipka 8. 10. 2012, 20:52
děláme podobný,ale tam je jako základ 1 kg rybízu..moc nám tam nechutná...tady to nemusí být? (Y) (Y) (Y) a dá se dělat i z mraženého ovoce? díky
11Monča11 10. 10. 2012, 23:00
@cipkacipka Janí, jen ryízový je pro nás moc kyselý :-D dělám především ze zmraženého ovoce, jelikož od léta střádáme ovoce ze zahrádky , něco sdělám na buchty atd.. a zbytek dám do mrazáku, tedy jablko a hrušky nedoporučuji zmražený, není to dobrý, jinak merunky, jahody, třešně, ryíz, švestky, blumy atd.. mám zmražený.. v čaji mám i broskve ty jsem koupila v obchodu a ty tam jsou vynikající :-) zkuste tento.. určitě vás nadchne :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie