Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Inteligentní "krémeše"

0.0
Inteligentní "krémeše"

Potřebné ingredience

8 vajec, 9 pol.lžic polohrubé nebo hladké mouky, 9 pol.lžic práškového cukru, 5 balíčků vanil.cukru, 150g změklého másla, 1 l mléka, špetka soli, tuk na vymazání formy, strouhanka na vysypání formy

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180st. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky, cukr, vanil.cukr a máslo ušleháme do pěny. Po lžících přidáváme mouku a přiléváme mléko. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh. Těsto nalijeme do vyšší, tukem vymazané a strouhankou (nebo hr.moukou) vysypané formy. Pečeme 20-25 min. na 180st., poté stáhneme na 90st. a pečeme ještě cca 30min.
Vychladlé krájíme na kostky a můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem nebo jen poprášit cukrem.
Těsto je velmi řídké. Během pečení se rozdělí na dvě části. Spodní část je těsto a vrchní jako pudink. Je to takové 2 v 1 :-)
Pekla jsem jen poloviční dávku, ale příště udělám celý plech, je to moc dobré a podařilo se mi vyfotit jen poslední zbyteček.
DOBROU CHUŤ!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dapru 10. 3. 2008, 7:47
V sobotu večer jsem se dala do pečení a povedlo se (clamp). Nechala jsem vychladit do druhého dne a po obědě zmizela rychlostí blesku ... lehká, osvěžující, docílila jsme trojího efektu .... těsto dole, pak vynikající jakoby pudink a zase trošku těsta nahoře. Trochu jsem pomazala kakaovou polevou. Dala na menší vyšší plech a tak to bylo vysoké dostatečně. Jen jsem musela opravdu hodně přidávat na času ..... 25 min 180° C, pak 45 min 90 st. a ještě jsem přidala min. 15 min asi 150 st. Ale to bylo asi tím menším plechem a vyšším těstem. Příště udělám na klasický plech. Rychlá lehká příprava za to stojí (Y)
Denisa K 15. 2. 2008, 8:38
Luci,fakty vejce jsem tam už necítila.I dcerka se divila *-).Zkusím příště znovu a napíšu :-$
Denisa K 13. 2. 2008, 19:57
Renatko,moc se omlouvám za předchozí špatné hodnocení Vašeho zákusku [A].Ráno,jak jsem ho balila manželovi do práce ,jsem znovu ochutnala (zajic).Byl báječný (Y) (clamp) (Y) (clamp)žádná pachuť vajec jak jsem psala ;-)Prostě ho příště upeču den předem.Opravdu doporučuji (L)Denisa
luciasanta 13. 2. 2008, 21:14
@Denisa K Denisko, u nás pachuť vajec zůstala i dnes ráno :-|
luciasanta 13. 2. 2008, 19:55
Přidávám se bohužel také se špatným komentářem - recept mě po přečtení nadchl a včera jsem se do něj dopoledne dala. Příprava sice rychlá... ale výsledek (N) Sice je zajímavé, jak "inteligentně" se těsto rozvrství, ale ta nejspodnější část byla i po prodlouženém pečení jakoby nedopečená a i po úplném vychladnutí cítím strašně vajíčka. Ale opravdu hodně ! A to nemluvím o tom, že na to, že je to z 8 vajec, tak je to nizoučké jako pečený piškot ze 2 vajec. Bylo mi to ale líto vyhodit, tak jsem ten vajíčkový "puch" musela dnes přehlušit - potřela jsem upečenou buchtu dobrou marmeládou, pokladla nakrájenými kompot.broskvemi a zalila želatinou z pudingu a broskv.kompotu (dolitého jahod. sirupem a vodou). Teď už je to jedlé, ale nedá se nic dělat ... já ta vajíčka cítím i nadále. Renatko,není to samozřejmě nic proti vám, jen jsem měla s receptem stejnou zkušenost jako maminka pode mnou. Takže už jej opakovat nebudu. :-| :-| :-|
Denisa K 12. 2. 2008, 19:54
Nějak mi to nedalo a hned jsem se do zákusku pustila.Byla jsem překvapená jak to bylon řídké.Výsledek :-| Já jsem měla těsto nahoře a jako krám dole.Chuťově mě zarazilo,jak moc jsou cítit vajíčka.Ještě se mi to nikdy nestalo,a to toho mám už dost napečíno. Tak neví,kde jsem udělala chybu. :-( Škoda,doma se recept neosvěčil :'( Denisa
Denisa K 12. 2. 2008, 15:28
Taky brzo vyzkouším (Y) (Y)
KOFI 11. 2. 2008, 17:47
*-) *-)Nóóó, vypadá to teda moc hezky- dala jsem si do oblíbených a určitě brzy vyzkouším (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie