Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Recept na "Pravou jihočeskou kulajdu"

0.0
Recept na "Pravou jihočeskou kulajdu"

Potřebné ingredience

2hrsti čerstvých hub 6 větších brambor špetka kmínu nové koření černý pepř (po třech kuličkách) 2 bobkové listy hrnek smetany 2 lžíce hladké mouky 1 až 2 lžíce octa 4 čerstvá vejce sekaný kopr nesmí chybět (čerstvý, sušený, mražený)

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky a společně s houbami povaříme v osolené vodě,(vody nedávejte příliš, polévka by měla zůstat hustá) do které jsme přidali koření (kmín, nové koření, pepř, bobkový list). Když jsou brambory měkké přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, promícháme a krátce povaříme. Podle chuti kulajdu osolíme, okyselíme octem a přidáme nasekaný kopr. Rozklepneme čerstvá vejce a zlehka je upustíme do polévky. Tři minutky mírným varem povaříme a dalších 5 minut necháme vejce dojít mimo tepelný zdroj. Žloutky vajec musí být poloměkké a polévka navoněná houbami a koprem. Použijete-li vejce domácí, barva žloutku bude nepřekonatelná. V tomto případě to byla porce pro 2, ale vy si udělejte klidně plný hrnec.
JE VYNIKAJÍCÍ!!!
Jinak Vás zvu na facebooku do skupiny Domácí kuchyně máme tam hodně dobrot a rádi uvítáme i Váš recept a my se inspirujeme!
https://www.facebook.com/groups/290313947689317/

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bylinka1 19. 2. 2014, 18:51
Hned bych si dala (Y) (clamp)
P.A.V.L.A 19. 2. 2014, 17:52
(Y) (Y) (Y)
arnosta 19. 2. 2014, 17:08
Také vařím polévka je vynikající pokud nemám čerstvé houby používám sušené v čase bídy a nouze i žampiony ale není nad houby :-) (Y) :-S
ajkammm 19. 2. 2014, 11:14
vyzkouším (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie