Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

TELECÍ FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ - PEČENĚ PO MYSLIVECKU s hermelínem a brusinkama

0.0
TELECÍ FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ - PEČENĚ PO MYSLIVECKU s hermelínem a brusinkama

Potřebné ingredience

Maso - svíčkovou, falešnou svíčkovou apod. Může být vepřová panenka apod..... Koření: sůl, pepř, tymián, česnek, nové koření, bobkový list Citron, cukr, brusinky, camembert

Postup přípravy

Svíčkovou naložíme den dopředu do oleje, tymiánu, citronové šťávy, medu, pepře, a trochu sojové omáčky, česnek. A přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu (ne moc) a pár kuliček nového koření, bobkového listu.

Maso zprudka opečeme na pánvi aby se zatáhlo, vyjmeme a dáme do pekáčku. Na pánvi ještě orestujeme zeleninu co byla u masa. Vše pak přidáme do pekáčku. Maso ještě osolíme. Podlijeme vývarem a dáme péct při 150 stupňích na cca 2 hodiny pod POKLIČKU. Kontrolujeme a případně přidáváme vývar a poléváme.
Až je maso upečené, vyjmeme ho a šťavu i se zeleninou propasírujeme přes sítko. Zahustíme jemně škrobovou moučkou. Kdo dal zeleniny víc nebude muset zahušťovat. Dochutíme solí, citr. š´távou , cukrem... prostě podle chuti

Servírujeme nakrájené na tenké plátky, na které dáme ještě camembert a ozdobíme lžičkou brusinek. Teprve pak maso přelijeme šťávou.

Měla jsem strach aby bylo maso měkké,ale bylo krásně šťavnaté.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie