Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

VÝÝÝBORNÝ OBÍDEK Z HOVĚZÍHO MASA - chorvatský recept

0.0
VÝÝÝBORNÝ OBÍDEK Z HOVĚZÍHO MASA - chorvatský recept

Potřebné ingredience

hovězí nebo telecí maso (800 g), sůl, pepř, koření, bobkový list, ocet, voda,anglická slanina, česnek, sušené švestky (10 kusů), 1 jablko, 1-2 balení gnocci (noky)

Postup přípravy

Vezmeme masíčko, které osolíme, položíme do mísy, posypeme masovým kořením, přidáme bobkový list, najemno nakrájený česnek, 2 lžíce octa a zalijeme vodou (200 ml). Mísu zakryjeme alobalem a dáme do ledničky na 24 hodin marinovat.

Druhý den maso vyndáme a prošpikujeme slaninou a česnekem, který nakrájíme na větší kousky. Poté maso zprudka opečeme ze všech stran na oleji. Až je maso opečené, přidáme zbytek slaniny a česneku, necháme chvíli osmahnout, poté zalijeme marinádou z masa, osolíme, opepříme, přidáme švestky a jablka. Jablko předtím oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Nakonec vše zalijeme vodou (300 ml), zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme, dokud maso není měkké. Trvá to cca 45 minut až hodinu.

Až je vše uvařené, tak nakonec do hrnce přidáme gnocci a necháme vařit. Až jsou hotové, hrnec odstavíme z plotny a je to :) Maso podáváme nakrájené na plátky a gnocci se štávou jako přílohu.

Je to lahoda, netradiční jídlo, směs mnoha chutí a velmi DOPORUČUJI :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MIKI42 14. 4. 2013, 0:25
foto by se hodilo
MíšaC 26. 2. 2013, 23:22
A taky to eventuelně můžete dát do správné kategorie S POSTUPEM.
Lucrecia 26. 2. 2013, 23:20
Recept zní zajímavě , nebyla by fotka? (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie