(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Nemůžu najít tu správnou modelovací čokoládu
Potřebné ingredience
Milé maminky.... Moc prosím.... Projíždím recepty jak divá, protože vyhledávač zklamal...
Postup přípravy
Nemáte někdo uložený receptík na modelovací čokoládu se složením receptu: 1díl sušeného mlíka, 1 díl cukr moučka + určité množství čokolády (samozřejmě nevím jaké....).... Hledám, nenacházím, potřebuji....
A samozřejmě všem zůčastněným děkuji!!!!!!
A samozřejmě všem zůčastněným děkuji!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
stencon
(upraveno)
23. 2. 2008, 11:22
Všem moc děkuji za rady... Sirupy doma nemám žádné... Dort jsem potřebovala dneska ráno dodělat, tak jsem to nějak zmastila. Sice není 100% ale naštěstí je pro bráchu... A příště bez sirupu ani ránu a raději poleju čokoládou, nebo obalím v marcošu. Díky všem
Inka82
(upraveno)
23. 2. 2008, 9:08
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=9541&user=64446
janina74
(upraveno)
23. 2. 2008, 1:07
Hořka modelovaci cokolada: 200 gramu horke cokolady 1/4 hrnku bileho kukuricneho sirupu Polosladka modelovaci cokolada: 200 gramu polosladke cokolady 3 a 1/4 - 4 polevkove lzice bileho kukur. sirupu Mlecna modelovaci cokolada: 200 gramu mlecne cokolady 2 a 1/2 - 3 polevkove lzice kukuricneho sirupu Bila modelovaci cokolada: 200 gramu bile cokolady 1 a 1/2 - 2 polevkove lzice kukur. sirupu Rozlamanou cokoladu jsem rozpustila ve vodni lazni ne nad vrouci, ale horkou vodou. Udelala jsem to tak, ze jsem pockala az se voda zacne varit, vypla jsem ji a pak tam dala cokoladu a michala az se rozpustila. Sundala jsem ji z lazne a jeste chvilicku michalA aby malinko zchladla. Pridala jsem sirup a michala az se vsecko krasne spojilo. Cokoada se krasne zacala odlepovat od sten. Dala jsem ji na potravin. folii a nechala vychladnout, zabalila a dala na 2 hodiny do lednice. Kdyz se vytahne z lednicky tak je tuha, staci prohnist po kouskach v ruce a krasne se s ni pracuje. Dobre zabalena pry vydrzi mesice. Kdyz ztvrdne moc, ma se prihnist trochu kukur sirupu. Pri modelovani se teplem z rukou bude rozpoustet, tak strcte do lednicky Já sama jsem použila kukuřičný slad a jde to také
korivana
(upraveno)
22. 2. 2008, 22:07
Hezký večer Jitko, zkuste toto http://www.peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky
stencon
(upraveno)
22. 2. 2008, 22:25
@korivana
Moc děkuji, jenže kde teď seženu kukuřičnoječný sirup??? Dala jsem se do dortíku a ani by mě nenapadlo, že už ten recept nedohledám A uložit jsem si ho samo neuložila Ale uložím si pro příště...
onasi
(upraveno)
22. 2. 2008, 23:20
@stencon
jitko, někde jsem na dortovém fóru četla recept na hmotu: pěnové bonbóny, čokoláda, to dáte s troškou vody rozpustit, pak dosypete moučkovým cukrem a kakaem (možná by šlo přidat i sušené mléko...) Prý to dobře chutná.
stencon
(upraveno)
22. 2. 2008, 23:46
@onasi
No holt dneska už to dodělávat nebudu. Zítra prostě vyzkouším nějaký hokus pokus, nebo prostě poleju čokoládou.... Jen jsem se navnadila, že vyzkouším něco nového, když mám prostor a nemůžu to pravé najít... Ale děkuji...
korivana
(upraveno)
22. 2. 2008, 22:34
@stencon
Tak zkuste místo čokoládových růžiček udělat z falešného marcipánu nebo pěnových bonbonů.....
stencon
(upraveno)
22. 2. 2008, 23:47
@korivana
Nemám to na růžičky ale na potažení dortu... Nechtěla jsem už marcipán (jsme ho přejezení) a marschmalow nám nejedee I tak děkuji jste
Init
(upraveno)
22. 2. 2008, 23:03
@korivana
Nebo zkuste nahradit sirup medem či Salkem.
stencon
(upraveno)
22. 2. 2008, 23:48
@Init
Med je moc aromatický a Salko doma nemám ale děkuji za typ