(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem

Potřebné ingredience
1300g uzených vepřových žeber, 120 ml javorového sirupu, 40ml liči balzámu, 2 lžičky chilli, 2 lžičky hořčičného semínka čerstvě drceného, 1 lžíce tabasca
Postup přípravy
Nejdříve si vytvořte marinádu. Do větší mísy nalijte 120ml javorového sirupu.
Přidejte 40ml liči balzámu, nebo sladšího jablečného octa.
Nakapejte 1 lžíci tabasca a pořádně promíchejte.
Okořeňte 2 lžičkami mletého chilli.
Hořčičné semínko roztlučte v hmoždíři, přidejte do směsi a pořádně promíchejte.
Pomocí mašlovačky pořádně potřete všechny kousky uzených žeber tak, aby se rovnoměrně ochutily. Přesuňte je do velké uzavíratelné nádoby a přelijte zbytkem marinády.
Uzavřete a vložte do lednice alespoň na 14 hodin pořádně odležet, aby se chuť koření nasákla do masa.
Rozehřejte si troubu na 120°C.
Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte žebra tak, aby se nepřekrývala a potřete je částí steklé marinády.
Plech přikryje, nebo zabalte do alobalu a vložte do vyhřáté trouby na čtyři a půl hodiny. Během pečení je minimálně třikrát potřete zbylou marinádou, aby se žebírka nevysušila.
Po upečení je ještě jednou potřete marinádou, aby se krásně leskla.
Podávejte s oblíbenými omáčkami (viz tipy a triky) a čerstvým pečivem.
Přidejte 40ml liči balzámu, nebo sladšího jablečného octa.
Nakapejte 1 lžíci tabasca a pořádně promíchejte.
Okořeňte 2 lžičkami mletého chilli.
Hořčičné semínko roztlučte v hmoždíři, přidejte do směsi a pořádně promíchejte.
Pomocí mašlovačky pořádně potřete všechny kousky uzených žeber tak, aby se rovnoměrně ochutily. Přesuňte je do velké uzavíratelné nádoby a přelijte zbytkem marinády.
Uzavřete a vložte do lednice alespoň na 14 hodin pořádně odležet, aby se chuť koření nasákla do masa.
Rozehřejte si troubu na 120°C.
Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte žebra tak, aby se nepřekrývala a potřete je částí steklé marinády.
Plech přikryje, nebo zabalte do alobalu a vložte do vyhřáté trouby na čtyři a půl hodiny. Během pečení je minimálně třikrát potřete zbylou marinádou, aby se žebírka nevysušila.
Po upečení je ještě jednou potřete marinádou, aby se krásně leskla.
Podávejte s oblíbenými omáčkami (viz tipy a triky) a čerstvým pečivem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
9. 3. 2013, 18:43


nahlásit

Karamelka120
(upraveno)
9. 3. 2013, 18:53
@
Kupuje se ve stáčírnách olejů a octů VOM FASS http://www.vomfass-mb.cz/ ale dá se nahradit i jablečným octem s menším stupněm kyselosti - nejlépe tak do 5%
nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
9. 3. 2013, 19:27
@Karamelka120
děkuji


nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
9. 3. 2013, 18:28
Ježíš mňam!!!! Sedám do auta a za 2 hoďky mě čekejte! To musí být neuvěřitlná dobrota! To si udělám

nahlásit