Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Mašinka s tunelem a rybníčkem - náš první pokus o potahovaný dort

0.0
Mašinka s tunelem a rybníčkem - náš první pokus o potahovaný dort

Potřebné ingredience

pevná vůle - a hlavně se nevzdávat, když se marcipán při barvení nechce pustit gumových rukavic :-)

Postup přípravy

Není sice tak dokonalý jako ty od profíků, ale je od maminky a od tatínka s láskou tvořený :-)
Já jsem upekla, promazala, pomazala, vyrobila hmoty (potahovací "Ariell" a na modelování ze salka), ale to, co je vidět na dortu tvořil skoro vše manžel - na to se mi jaksi nedostává výtvarného talentu - vystačil jen na rybníček, kamínky a koleje :-)
Inspiraci a rady jak na to jsem hledala hlavně tady... díky všem maminkám - cukrářkám za ně.
Pokud by se nějaký "maripánový analfabet", jakým jsem byla ještě před týdnem i já, potřeboval poradit, kde začít, ráda se o svou zkušenost podělím :-)

... v této fázi (barvení potahovací hmoty) bych to osobně vzdala a hodila do koše i s rukavicema... naštěstí manžel je lépe zásoben trpělivostí...

... takže hmota skončila přeci jen na dortu...

... se začištěnými okraji...

... po nazdobení - z ptačí perspektivy...

... a zbytků hmot se nadšeně ujal starší syn....

... a udělal pro brášku ještě draka...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bramborka 21. 3. 2013, 14:49
Dortík je moc hezký. A to nejhezčí je, že se na něm podílela celá rodina tj. maminka, tatínek i bráška....to je ten nejmilejší a nejhezčí dort na světě (clamp) (clamp) (clamp)
DanušaP 21. 3. 2013, 14:48
krásný (clamp) (clamp) (clamp)
thom 21. 3. 2013, 14:24
Jani, moc děkuji za krásné hodnocení mého 1.výtvoru (L) Máte ten váš parádní (H) a k tomu ta náročná stavba celé železnice... ,-) No prostě super |:o) |:o) |:o) Barvy jsou fakt lepší gelové a dají mnohem míń práce - stačí po kapkách a je hotovo (C) Jinak já ještě objednávku na "nutně potřebná" udělátka neodeslala - ještě koriguji právě kvůli výsledné závratné ceně :-o ,-) A také máme v dubnu v příbuzenstvu 3 svátky :-D :-D :-D Dortům zdar (hello)
jevojku 21. 3. 2013, 16:49
@thom Díky, právě gelové barvičky tvořily velkou část objednávky - ty z prášku nejsou ani pěkný ani dobrý - má to po nich takovou divnou pachuť +o( a navíc se do se pracně zadělávají do té hmoty 8-| To jsem ale ještě netušla, že mě to tak pohltí a že můj první dort nebude asi poslední - tedy pokud ten druhý nějak zásadně nezvořu ,-)
mon-cheeris 18. 3. 2013, 7:17
jste dobrááááááááááááááá (Y)já se chystám na první potahový no upřimně se dost bojím jak to dopadne můzu se zeptat jak se dostane marcipám na dort aniž by se potrhal :-$a jaký krém dát pod marcipán ,aby mi netekl (chtela bych zkusit ten marcipán co je tu na mmb za 10minut)nebo máte jiný prosím (^) děkuji Lenka
jevojku 18. 3. 2013, 20:01
@mon-cheeris Díky, taky jsem se hodně bála *-) ale nakonec to dopadlo celkem dobře... jen ty barvy bych si představovala pěknější, ale koupili jsme pro začátek obyč. v prášku v drogerii - ale asi se vyplatí investovat do dražších gelových - ty laciné jednak nejsou moc pěkné a jednak po nich má marcipán takovou divnou pachuť - když jsou sytější... :^) Jinak hmotu na potah jsem použila tuto: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50193 - poloviční dávku a váleli jsme mezi pečícími papíry, na tom spodním se to pak přenese... a na modelování tuto: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=53991. Taky polovinu. Opravdu se s ní krásně modelovalo. Kdyby se vám nezobrazili odkazy - ozvěte se mi přes vzkazy, poslala bych vám je na mail. Hodně štěstí (^)
mon-cheeris 19. 3. 2013, 9:59
@jevojku (Y)moc děkujiii Lenča (L)
jevojku 19. 3. 2013, 18:25
@mon-cheeris jo - a ještě ten krém - dělala jsem máslovo-pudingový - hustší neslazený puding + 20dkg másla + 8 lžic cukru - ale po přidání pudingu se mi srazil, tak jsem přidala kakao - trochu se to spravilo - příště to zkusím nad párou *-)
babbina 17. 3. 2013, 21:16
první potahovaný?No,paráda a ještě doma tolik pomocníků.To nemá chybu (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
bbettka 17. 3. 2013, 18:55
(Y) (Y) (Y)
Zuzikk 17. 3. 2013, 18:31
Na první pokus je perfektní!!! (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) je super že se zapojili všichni můj první potah dort byl teda síla!! a první hmotu jsem zkoušela z mershmelo bombonu to byl taky zajímavá prácička:o)) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie