(recept
si oblíbilo 61 návštěvníků)
Luxusně vláčná bábovka bez mouky-velmi rychlá a jednoduchá!!!
Potřebné ingredience
200g mletých oříšků, 200g mletých mandlí, 200g másla/Hery, 200g třtin.cukru, 6 vajec, 125g nugátu(1 vanička), 1 vanilk.cukr, 1 PDP
Postup přípravy
U nás nikdo celiakií netrpí, přesto občas zkouším bezlepkové recepty, myslím, že není na škodu ulehčit organismu od mouky:-)
Rozpustit máslo, ušlehat s cukrem, přidat vejce, opatrně zamíchat ořechy a mandle, přidat PDP a mírně rozehřátý nugát. Nalít do silikonové formy na bábovku(nemusí se vymazávat ani vysypávat moukou) a péct cca.45minut na 170 stupňů, ke konci zkoušet špejlí, vyklopit z formy až když je bábovka vychladlá(máslo a nugát musí ztuhnout, jinak by se vám bábovka potrhala).
DĚKUJI VŠEM MAMINKÁM ZA TIPY NA PRODEJCE NUGÁTU V ČR - dá se sehnat v Globusu(vanička okolo 25,-), Normě, v Oříškovém světě, já jsem si zatím udělala zásobu v německém Kauflandu. Pro ty, které(stejně jako donedávna já)netuší, jak vanička nugátu vypadá, jsem vložila fotky,o)
DOBROU CHUŤ:-)
Rozpustit máslo, ušlehat s cukrem, přidat vejce, opatrně zamíchat ořechy a mandle, přidat PDP a mírně rozehřátý nugát. Nalít do silikonové formy na bábovku(nemusí se vymazávat ani vysypávat moukou) a péct cca.45minut na 170 stupňů, ke konci zkoušet špejlí, vyklopit z formy až když je bábovka vychladlá(máslo a nugát musí ztuhnout, jinak by se vám bábovka potrhala).
DĚKUJI VŠEM MAMINKÁM ZA TIPY NA PRODEJCE NUGÁTU V ČR - dá se sehnat v Globusu(vanička okolo 25,-), Normě, v Oříškovém světě, já jsem si zatím udělala zásobu v německém Kauflandu. Pro ty, které(stejně jako donedávna já)netuší, jak vanička nugátu vypadá, jsem vložila fotky,o)
DOBROU CHUŤ:-)
Nugátová bábovka
Nugátová bábovka
Zmizela velmi rychle:-)
Nugát
Vanička nugátu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
koblizecek
(upraveno)
22. 5. 2013, 14:36
Ten nugat je skoda do babovky.Ja bych ho radci snedla samotny.Kolik stoji takovy nugat?
Lucie dvojčatová
(upraveno)
13. 6. 2013, 0:09
@koblizecek
Jito, okolo 25 korun a je samotný je poměrně dost sladký, ale proti gustu..
Radka22
(upraveno)
22. 5. 2013, 13:17
určitě vyzkouším a už se na ni těším
diki
(upraveno)
17. 4. 2013, 15:26
Luci, bábovka vypadá úžasně, určitě brzy vyzkouším (jakmile seženu ten nugát). Ale chtěla jsem se zeptat, jaké dáváte ty oříšky? Vlašské nebo lískové? Nebo nějak mícháte? Děkuji
Lucie dvojčatová
(upraveno)
22. 4. 2013, 13:11
@diki
Drahuško, jelikož mám od tchána velkou zásobu vlašských ořechů, tak jsem zatím zkoušela jen vlašáky, ale musí být opravdu precizně nasekané v robotu nebo namleté, aby bábovka držela pohromadě. Ale určitě se povede i s lískovými . Zkuste a dejte vědět . Zdraví L&spol.
Ledura
(upraveno)
16. 4. 2013, 22:54
drban
(upraveno)
30. 3. 2013, 18:04
DNES JSEM PEKLA..MUSÍM ŘÍCT ŽE ZKLIDILA VELIKÝ ÚSPĚCH.. JE OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ..URČITĚ NEPEČU NAPOSLEDY DÍKY ZA SKVĚLÝ RECEPT.. PŘEJI KRÁSNÉ VELIKONOCE ZDRAVÍ MÍLA
Lucie dvojčatová
(upraveno)
31. 3. 2013, 9:43
@drban
Mílo, to jsem ráda, že se bábovka povedla Já pekla včera na velikonoční maminec, jedna z nás má bezlepkovou dietu, ale bábovka měla úspěch u všech. Hezké velikonoce všem
JanaPas
(upraveno)
25. 3. 2013, 14:22
no ňamka to asi bude. Ale spočítal někdo cenu 1 kousku ? My máme v rodině 2 celiaky, tak jim to upeču, ale náš mladej (naštěstí ne celiak) si stoupne k bábovce s litrem mlíka a třičtvrtky jsou pryč a s tím i 100Kč. Ale vypadá opravdu dobře, to zase jo.
emotikona
(upraveno)
27. 3. 2013, 17:21
@JanaPas
Buďte ráda, že jsou jen celiaci! Kdyby byli polyvalenti, tak to byste se teprvá prohla!
Lucie dvojčatová
(upraveno)
25. 3. 2013, 19:08
@JanaPas
Jani, dovolím si s Vámi nesouhlasit, v tom, že recept je nějak extra finančně náročný. Navíc jestli běžně pečete pro celiaky, tak jistě víte, kolikanásobně je Mantler nebo Jizerka dražší, než běžná hladká pšeničká mouka. Balíček mletých mandlí stojí okolo 20-ti korun, nugát jak zde píší holky 25 korun, tak bábovka určitě nevyjde na nějakou horentní sumu. Navíc bábovka je poměrně sytá, zkuste upéct a dejte vědět, jestli jí mlaďas zvládnul slupnout třičtvrtě na posezení
JanaPas
(upraveno)
25. 3. 2013, 20:09
@Lucie dvojčatová
Právě že vím. cena Jizerky je opravdu děsná. Vyzkouším, zatím nemám nugát.
OlivkaC
(upraveno)
21. 3. 2013, 21:36
Vypadá fantasticky,určitě vyzkouším Jinak nugát taky mají v Oříškovém světě
Inkakos
(upraveno)
21. 3. 2013, 19:56
vypadá úúúžasně o víkendu ji zkusím!!
Lucie dvojčatová
(upraveno)
21. 3. 2013, 20:41
@Inkakos
Ivčo zkuste a dejte pak vědět jaký měla bábovka ohlas
Inkakos
(upraveno)
25. 3. 2013, 14:01
@Lucie dvojčatová
Luci, děkuji za naprosto senzační recept sklidila ohromný úspěch, takže jsem určitě nepekla naposledy
Lucie dvojčatová
(upraveno)
25. 3. 2013, 18:49
@Inkakos
Ivčo to mám radost . Po budu péct něco dalšího z našeho repertoáru, tak nafotím a přidám další recept
Inkakos
(upraveno)
26. 3. 2013, 16:12
@Lucie dvojčatová
Budu se těšit na další inspirace . Mně na čeká beránek, mazanec a samozřejmě nádivka, pokud tedy seženu mlaďounké kopřivy, jakože počasí tomu není nakloněno . Tak to holt budu muset zvládnout se špenátkem
Lucie dvojčatová
(upraveno)
26. 3. 2013, 23:38
@Inkakos
S těma kopřivama jste naprosto vystihla mé dnešní myšlenky Ivčo, u nás je několik cm sněhu, zítra jdu místo na kopřivy pro čerstvý špenát do supermarketu...
Inkakos
(upraveno)
27. 3. 2013, 14:53
@Lucie dvojčatová
Tak tak . Tady v Praze dnes ten bílý bordel přestal taky padat, takže moje naděje na 15°C o Velikonocích, byly naprosto marné. Ale co, se špenátkem je to taky dobrota
emotikona
(upraveno)
21. 3. 2013, 19:31
Děkuji za odpověď. Trochu jsem si to myslela, ale co kdybych se pletla? Téže mě bábovka nadchla, ale nejspíš budu muset místo nugátu použít karobovou pomazánku, pokud nugát obsahuje mléko!
emotikona
(upraveno)
27. 3. 2013, 17:24
@emotikona
Zatím jsem nezkoušela. Chybí mě nugát. Tesco nic, kauf nic a jsem zvědavá, jeslti bude ve špáru. Jeslti ne, pomastím do Světa oříšků. Jste nám to ale s tou bábovkou zavařila!
Lucie dvojčatová
(upraveno)
30. 3. 2013, 21:14
@emotikona
Jéé Mirko, to mě mrzí . Já na něj koukala včera v Globusu, vanička má obsah 150g a je v akci za 20,-Kč. Hezké velikonoce přeji
Lucie dvojčatová
(upraveno)
21. 3. 2013, 20:13
@emotikona
Mirko, koukám na složení toho nugátu, co je na fotce a je to:cukr, 38%lístkových oříšků, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor a sója. Pak je tu ovšem upozornění, že může obsahovat stopy mléka a mandlí, ale přijde mi, že se těmito větičkami výrobci jistí skoro na každém výrobku
emotikona
(upraveno)
22. 3. 2013, 18:31
@Lucie dvojčatová
Přesně jak říkáte. Co si vezmu z bezlepku i nebezlepku ( pokud se jedná o pudinky, škroby atd...) do ruky, všude je tohle psáno. Nicméně děkuji za ochotu. Zítra peču a výsledek sdělím )
emotikona
(upraveno)
21. 3. 2013, 10:43
Dobrý den, jen dotaz, co je PDP? Děkuji za odpověď
KáKá
(upraveno)
21. 3. 2013, 10:45
@emotikona
prdopeč neboli prášek do pečiva
kubinda
(upraveno)
21. 3. 2013, 6:43
Holky - nugát také prodává Norma, mají ho cca za 25,-Kč a je super
zuzu
(upraveno)
20. 3. 2013, 13:56
Tak kaufland u nás bohužel tenhle nugát nevede
Karamelka120
(upraveno)
20. 3. 2013, 14:43
@zuzu
Nugát seženete normálně ve větších supermarketech v oddělení pečení. Já ho třeba koupila v Globusu a použila sem: http://www.foodstyle.cz/products/zloutkova-velikonocni-kuratka/ Stál 25,- za 150g
zuzu
(upraveno)
21. 3. 2013, 14:24
@Karamelka120
Kaufland nemá, Lidl u nás taky ne a Penny to samé v bledě modrém... ještě bych mohla zkusit Billu, nic jiného tu nemáme
Karamelka120
(upraveno)
21. 3. 2013, 20:04
@zuzu
No jo, já ho viděla v Globusu a velkém Tescu, dle mých zkušeností jdou diskonty na shánění specifických surovin dost na nic... Ale zkuste se zeptat v cukrárně.
emotikona
(upraveno)
21. 3. 2013, 19:43
@zuzu
Pokud neseženete a budete trvat na nugátu, kupte bomboniéru, nebo zajděte, menší potraviny a nechte si jej objednat. Měli by Vám vyhovět. Ještě se dá sehnat ve světě oříšků, nebo v obchodě kde prodávají mlsky na váhu.
Karamelka120
(upraveno)
21. 3. 2013, 20:03
@emotikona
Ale bonboniéry jsou většinou z arašídového nugátu a ten chutná dost jinak než lísooříškový... Ale na netu jsou spousty receptů na výrobu domácího nugátu a nezdá se to být tak složité...
Lucie dvojčatová
(upraveno)
20. 3. 2013, 20:35
@Karamelka120
Katko díky za tip
jitullka
(upraveno)
20. 3. 2013, 14:04
@zuzu
Bych ten nugát nahradila nutelou,ale takovou tou drahou,kvalitní.
nynuna
(upraveno)
20. 3. 2013, 9:39
Vyzkouším, vypadá opravdu luxusně. Ten nugát se norálně koupí ?
cozumel
(upraveno)
20. 3. 2013, 21:39
@nynuna
Zkuste třeba Nugetu. Ta se prodává v malých vaničkách v každém supermarketu. Vyrábí ji Orion.
Lucie dvojčatová
(upraveno)
20. 3. 2013, 22:55
@nynuna
Jindřiško, zatím jsem si udělala zásobu nugátu v Německu, ale Katka píše, že ho mají např. v Globusu.
zdenuckas
(upraveno)
20. 3. 2013, 9:04
Ta vypadá nádherně mokře,to kluci můžou,když se nepráší od pusy,zkusím také.Děkuji za inspiraci.
Lucie dvojčatová
(upraveno)
20. 3. 2013, 9:18
@zdenuckas
Zdeni určitě zkuste, je opravdu vlhká. Dala jsem schválně obrázek nakrojené aby to bylo vidět, také nemáme rádi, když se práší od pusy .
zdenuckas
(upraveno)
20. 3. 2013, 9:28
@Lucie dvojčatová
Vy máte dvojčátka? Ti moji kluci byli taky tak hezké a šťastné dětičky,teď už je jim 19 a mlsní a hladní jsou stále víc a víc,mám pocit,že vařím po kýblech a nestačí
Lucie dvojčatová
(upraveno)
20. 3. 2013, 10:00
@zdenuckas
Zdeni mám tu dva pomocníky, je jim necelých 2 a půl a právě patláme medovník, tak si dovedete představit, jak vypadá kuchyň . Pokud je vašim 19, tak už se blíží čas, kdy jim bude vyvařovat někdo jinej
zdenuckas
(upraveno)
20. 3. 2013, 10:17
@Lucie dvojčatová
Luci,dovedu si představit úplně v barvách,tohle máme za sebou,hlavně vánoční pečení jsem ,milovala, kluci-teda jeden vaří taky luxusně,druhý se mu chce vyrovnat,experimentuje a nedávno jsme tudíž jedli řízky se skořicí,protože je fakt lepší sportovec než kuchař ,mějte se hezky a hlavně buďte zdraví,ostatní jsou malé věci