Rajská,jak ji máme rádi
Potřebné ingredience
budeme potřebovat : kořenovou zeleninu-mrkev,celer,petržel v poměru 2:1:2..........koření-bobkový list,nové koření,pepř celý,špetku skořice, sůl.......dále cukr asi tři lžíce,2 rajské protlaky-já dala Seliko 2x 120 gr,hovězí vývar,olej,1 velká cibule,hladká mouky na zahuštění
Postup přípravy
Na oleji opečeme nakrájenou/nastrouhanou zeleninu,opékáme dohněda,trvá to asi 10 minut,až je zelenina opečená,přidáme všechno koření a opékáme dále,aby se do oleje uvolnila vůně koření,pak teprve přidáme nasekanou cibuli a opékáme základ dohněda-je to nejdůležitější na omáčce,pak zasypeme cukrem-já dala asi tři polévkové lžíce a opečeme-kom use povede zkaramelizuje
až je zelenina orestovaná,nalijeme protlaky a ještě chvilku opékáme asi 5-10 minut
pak přilijeme hovězí vývar a povaříme až zmizí chuť protlaku
až je omáčka hotová,scedíme ji a zahustíme jíškou a dochutíme cukrem,solí,octem dle potřeby.........
hotovo,kdo chce,můžet zjemnit smetanou
dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé