Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Pizza chléb - sváteční specialita, chutná k vínu i pivu

0.0
Pizza chléb - sváteční specialita, chutná k vínu i pivu

Potřebné ingredience

300ml vody nebo nízkotučného mléka, 40ml oleje, 500g mouky polohrubé, 30g solamylu, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička sušené bazalky, 1 lžička oregána, 1 lžička soli, 1/2 lžičky medu, 20g čerstvého droždí, 100g libové anglické slaniny nebo česnekového boku /kdo chce zdravěji dá šunku/ a 1 masitá čerstvá červená paprika /místo papriky můžou být i olivy/

Postup přípravy

Vše kromě slaniny a papriky dejte do formy v uvedeném pořadí. Droždí zakápněte medem. Program nastavte na toust, hmotnost střední a kůrka světlá. Slaninu si nakrájejte na malé kostičky a dejte na chvíli do chladničky ztuhnout, papriku také nakrájejte na kostičky. Když pekárna pípne pro přidání přísad, vložte ztuhlé kostičky slaniny a osušené kostičky papriky. Hotový sváteční chlebík opatrně vyklepněte z formy a nechte přikrytý utěrkou vychladnout. Můžete ho jíst jako pokrm se zeleninovým salátem.
Je výborný, chutná jak pizza. Recept je od paní Momčilové.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Denyna 27. 12. 2008, 10:24
Chtěla bych vyzkoušet tento chleba, ale napekárně nemám program toust *-) Jak dlouhý je to program, abych mohla vymyslet nějakou alternativu? Díky.
mamina33 29. 12. 2008, 19:31
@Denyna Určitě ho vyzkoušejte, nám moc chutná :-$. Program je dlouhý 3,35 / bílý chleba / a nebo když dáte základ tak taky nic nezkazíte. :^).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie