Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Narozeninový Red Velvet s čokoládovou potahovací hmotou

0.0
Narozeninový Red Velvet s čokoládovou potahovací hmotou

Potřebné ingredience

Korpus: 250 g hladké mouky + 4 lžíce kukuřičného škrobu (Gustin, Amylon, Maizena...), ½ čajové lžičky soli, 2 lžíce holandského kakaa, 110g másla, 150g cukru, 2 velká vejce, 1 čajová lžička vanilkové esence, 240ml podmáslí, červené barvivo (2 lžíce tekutého nebo přiměřeně gelového), 1 čajová lžička bílého vinného octa, 1 čajová lžička jedlé sody Krém: 250g Philadelphie (bez příchuti), 250g Mascarpone, 1 čajová lžička vanilkové esence, 110g moučkového cukru, 400ml vysokotučné šlehačky (35-40% tuku)

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem. V míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny a po jednom vmícháme vejce a vanilkovou esenci. Ve druhé míse důkladně prosejeme a promícháme dortovou mouku, sůl a kakao. Ve třetí nádobě smícháme podmáslí s barvivem. Do máslové směsi nyní budeme zašlehávat postupně moukovou a červenou směs (mouka, červená, mouka, červená, mouka). Do malé mističky nasypeme lžičku sody a přidáme lžičku octa – nastane šumící reakce, směs ještě rychle promícháme a fofrem jí vmícháme do těsta. Vše bleskově nalijeme na plech a šup s tím do trouby. Red Velvet Cake pečeme cca 20 minut, propečení klasicky zkoušíme zapíchnutím špejle do středu dortu. Po upečení necháme zcela vychladnout. Krém: V míse vyšleháme oba sýry, přidáme vanilkovou esenci a cukr. Nakonec rychle a krátce (aby se nezdrcla) zašleháme studenou šlehačku, krém krásně zhoustne.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie