(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Celozrnná "pizza"
Potřebné ingredience
65g celozrnné žitné mouky, 65g špaldové celozrnné mouky, 125g pšeničné hladké mouky, 3/4 lžičky soli, 1/4 droždí, asi 150ml mléka (ev. vody), 1/2 lžičky medu, 1 velká lžíce olivového oleje. 1. náplň: 100 - 150g čerstvého špenátu, 5 sušených rajčat, 1 stroužek česneku, sůl, 100g fety (nebo balkánského sýru). 2. náplň: asi 4 střední rajčata, 1 - 2 mozarrelly, sůl, hrst černých oliv, bazalka. Olivový olej
Postup přípravy
Těsto zaděláme v robotu nebo pekárně a necháme kynout. Vyválíme na slabou placku, potřeme olejem a poklademe náplněmi. (sekaný česnek orestujeme na oleji, přidáme špenát, necháme zavadnout, poté na kousky rajčata, osolíme). Vkládáme do rozehřáté trouby (ideálně i na rozpálený plech, podložku) na 250°C, pečeme do zazlátnutí okrajů.
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
17. 1. 2014, 20:54