(recept
si oblíbilo 40 návštěvníků)
Nemastné koblihy(recept TV Nova)
Potřebné ingredience
3 a 1/2 hrnku hladké mouky - 5,- Kč 1 hrnek vlažného mléka - 4,- Kč 1 žloutek - 3,- Kč 3 lžíce cukru - 1,- Kč 1/5 másla - 7,- Kč špetka soli - 0,50 Kč 1 vanilkový cukr - 3,- Kč 1 kostka droždí - 3,50 Kč lžička rumu - 2,- Kč
Postup přípravy
Z uvedených surovin (lžičku másla a rum si nechte na závěr) vypracujte hladké těsto a nechte jej půl hodiny kynout. Po uplynutí doby kynutí těsto rozválejte na válu a pomocí sklenice nebo formičky vykrajujte kolečka. Na polovinu z nich dejte marmeládu nebo povidla a druhým kolečkem je vždy přikryjte. Kraje pořádně stlačte, aby zavařenina nevytekla.
Neupečené koblížky naskládejte na vymazaný plech, použít můžete také pečící papír a nechte odpočinout a kynout dalších dvacet minut. Plech s koblížky vložte do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečte cca 15 minut. Po vytažení z trouby potřete rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujte.
Neupečené koblížky naskládejte na vymazaný plech, použít můžete také pečící papír a nechte odpočinout a kynout dalších dvacet minut. Plech s koblížky vložte do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečte cca 15 minut. Po vytažení z trouby potřete rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujte.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jana69
(upraveno)
2. 2. 2014, 14:57
Zkusila jsem a bohužel koblihy jsou tuhé, druhý den jak gumáky Zadělávala jsem v pekárně, kamarádka zadělávala ručně a výsledek je naprosto stejný
chucky 1111
(upraveno)
1. 2. 2014, 16:28
Konečne recept s postupem a nejen opsane z Tv.Diky vyzkousim,pani co vkladala pro inspiraci jen opsala,ale u vas je videt i postup a fotka,vyzkousim
akord
(upraveno)
30. 1. 2014, 17:47
dneska jsem dělala a jsem zklamaná.je to jako buchta s marmeládou.do koblihy to má daleko...
ASTAL
(upraveno)
28. 1. 2014, 11:09
Já myslím že tohle má do koblihy hodně daleko . Navíc recept už je zde vložen xkrát. Já mám raději ty koblihy jak peříčko a jednou když zhřešíme a dáme si poctivý koblížek tak se to dá přežít .
Michaela73
(upraveno)
28. 1. 2014, 10:52
Přesně jak píšete holky, je to takové suché cosi..... Navíc to není žádná novinka. Vůbec to nezkoušejte, nestojí to za vyplácáné ingredience.
andulka12
(upraveno)
28. 1. 2014, 10:41
robila som doma, že reku niečo zdravšie nevyprážané, alebo bolo to také nemastné neslané ani pečené buchty, ani "koblihy" a prišlo mi to také gumenééé
plamenek
(upraveno)
27. 1. 2014, 13:14
Já koukala přímo jak to dělal.Koblihové těsto je jemnější.Tohle pekla moje babi hodně často.Jen dovnitř nedávala džem.Říkala tomu osúchy.Mazali jsme si na to ráno cokoliv.Bývalo to na snídani.Večer by to asi bylo tužší.Kdo viděl recept v tv, tak se musel divit, že nás učí vařit amatér Hruška.Do těsta dal ztuhlé máslo .Takový nesmysl.Hlavně stále nějak nechápu,proč to nedělají hnětačem,ale rukama ???Jako mnoho jiných věcí, třeba majonézu, proč bych měla dělat rukama,když zapnu robot a za 3 minuty je hotová a výstavní.
klarabrno
(upraveno)
27. 1. 2014, 9:49
DNES JSEM DĚLALA A DO KOBLIH TO MÁ HOOOOODNĚ DALEKO, JSOU TO SPÍŠ KYNUTÝ BUCHTY , HOLD U NĚČEHO SE SMAŽENÍ-PEČENÍM NENAHRADÍ
Aidina
(upraveno)
26. 1. 2014, 23:36
@klarabrno
To bylo to první,co mě napadlo,když jsem tu reportáž viděla.Kobliha je prostě kobliha. Ale jako buchty bych si to docela dala.Možná někdy taky vyzkouším.
klarabrno
(upraveno)
27. 1. 2014, 9:51
@Aidina
Dobrá rada udělejte to však jako Honzovy buchty, cihličku vedle cihličky, aby ráno byli krásně měkké tím, že se tohle peče každé zvlášť tak to mám moc kůrek a teď ráno je to skoro jako šutr
Aidina
(upraveno)
29. 1. 2014, 19:49
@klarabrno
Děkuji za cennou radu.
dolik76
(upraveno)
26. 1. 2014, 23:34
@klarabrno
taky to tak vidím a hlavně tato fotka není asi od paní, koluje po netu, na FB atd...