Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 40 návštěvníků)

Nemastné koblihy(recept TV Nova)

0.0
Nemastné koblihy(recept TV Nova)

Potřebné ingredience

3 a 1/2 hrnku hladké mouky - 5,- Kč 1 hrnek vlažného mléka - 4,- Kč 1 žloutek - 3,- Kč 3 lžíce cukru - 1,- Kč 1/5 másla - 7,- Kč špetka soli - 0,50 Kč 1 vanilkový cukr - 3,- Kč 1 kostka droždí - 3,50 Kč lžička rumu - 2,- Kč

Postup přípravy

Z uvedených surovin (lžičku másla a rum si nechte na závěr) vypracujte hladké těsto a nechte jej půl hodiny kynout. Po uplynutí doby kynutí těsto rozválejte na válu a pomocí sklenice nebo formičky vykrajujte kolečka. Na polovinu z nich dejte marmeládu nebo povidla a druhým kolečkem je vždy přikryjte. Kraje pořádně stlačte, aby zavařenina nevytekla.
Neupečené koblížky naskládejte na vymazaný plech, použít můžete také pečící papír a nechte odpočinout a kynout dalších dvacet minut. Plech s koblížky vložte do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečte cca 15 minut. Po vytažení z trouby potřete rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujte.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jana69 2. 2. 2014, 14:57
Zkusila jsem a bohužel koblihy jsou tuhé, druhý den jak gumáky :-S Zadělávala jsem v pekárně, kamarádka zadělávala ručně a výsledek je naprosto stejný (N)
chucky 1111 1. 2. 2014, 16:28
Konečne recept s postupem a nejen opsane z Tv.Diky vyzkousim,pani co vkladala pro inspiraci jen opsala,ale u vas je videt i postup a fotka,vyzkousim :-)
akord 30. 1. 2014, 17:47
dneska jsem dělala a jsem zklamaná.je to jako buchta s marmeládou.do koblihy to má daleko...
ASTAL 28. 1. 2014, 11:09
Já myslím že tohle má do koblihy hodně daleko . Navíc recept už je zde vložen xkrát. Já mám raději ty koblihy jak peříčko a jednou když zhřešíme a dáme si poctivý koblížek tak se to dá přežít .
Michaela73 28. 1. 2014, 10:52
Přesně jak píšete holky, je to takové suché cosi..... Navíc to není žádná novinka. Vůbec to nezkoušejte, nestojí to za vyplácáné ingredience.
andulka12 28. 1. 2014, 10:41
robila som doma, že reku niečo zdravšie nevyprážané, alebo bolo to také nemastné neslané ani pečené buchty, ani "koblihy" a prišlo mi to také gumenééé
plamenek 27. 1. 2014, 13:14
Já koukala přímo jak to dělal.Koblihové těsto je jemnější.Tohle pekla moje babi hodně často.Jen dovnitř nedávala džem.Říkala tomu osúchy.Mazali jsme si na to ráno cokoliv.Bývalo to na snídani.Večer by to asi bylo tužší.Kdo viděl recept v tv, tak se musel divit, že nás učí vařit amatér Hruška.Do těsta dal ztuhlé máslo :-D.Takový nesmysl.Hlavně stále nějak nechápu,proč to nedělají hnětačem,ale rukama ???Jako mnoho jiných věcí, třeba majonézu, proč bych měla dělat rukama,když zapnu robot a za 3 minuty je hotová a výstavní. (Y) :-D
klarabrno (upraveno) 27. 1. 2014, 9:49
DNES JSEM DĚLALA A DO KOBLIH TO MÁ HOOOOODNĚ DALEKO, JSOU TO SPÍŠ KYNUTÝ BUCHTY , HOLD U NĚČEHO SE SMAŽENÍ-PEČENÍM NENAHRADÍ (N) (N)
Aidina 26. 1. 2014, 23:36
@klarabrno To bylo to první,co mě napadlo,když jsem tu reportáž viděla.Kobliha je prostě kobliha. (Y)Ale jako buchty bych si to docela dala.Možná někdy taky vyzkouším. :^)
klarabrno 27. 1. 2014, 9:51
@Aidina Dobrá rada :-) udělejte to však jako Honzovy buchty, cihličku vedle cihličky, aby ráno byli krásně měkké tím, že se tohle peče každé zvlášť tak to mám moc kůrek a teď ráno je to skoro jako šutr :-S
Aidina 29. 1. 2014, 19:49
@klarabrno Děkuji za cennou radu. (L)
dolik76 26. 1. 2014, 23:34
@klarabrno taky to tak vidím a hlavně tato fotka není asi od paní, koluje po netu, na FB atd...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie