Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 33 návštěvníků)

Rajská omáčka s kuličky z mletého masa-děkuji Julii

0.0
Rajská omáčka s kuličky z mletého masa-děkuji Julii

Potřebné ingredience

, 300 g mletého masa (kombinace hovězího a vepřového), sůl a pepř, lžičku skořice, lžičku kmínu, 4 lžíce strouhanky, 1 vejce,4stroužky česneku.NA OMÁČKU-Ingredience 40 g másla 100 g cibule, najemno pokrájené 2 lžíce pohankové mouky (prodávají ve zdravé výživě) 4 kuličky nového koření, 2 hřebíčky a 1 bobkový list 400 ml rajčatového pyré (passaty) 150 ml zeleninového vývaru nebo vody hroznový cukr či fruktóza sůl dětský biokečup a citronová šťáva na dochucení a instantní

Postup přípravy

Mleté maso ochuťte solí a pepřem, přidejte skořici, kmín a dva prolisované stroužky česneku. Přidejte rozklepnuté vejce, strouhanku a rukama vypracujte konzistentní hmotu. Ve vlhkých dlaních uválejte kuličky o průměru tři centimetry, naskládejte je do keramického pekáčku a dejte péct do trouby na 20 minut při 180 stupních Celsia.Zvlašt si iděláme omáčku-

Příprava jídla
1 V hrnci na másle doměkka poduste cibuli, stačí 3 minuty. Přidejte mouku a minutu ji míchejte na světlou jíšku. Vhoďte koření, přilijte rajčatové pyré a vývar či vodu. Vařte 10 minut na mírném plameni.

2 Omáčku podle chuti doslaďte, osolte a případně dochuťte kečupem a citronovou šťávou. Pokud chcete, můžete omáčku zahustit instantní rýžovou kaší. Případně propasírujte a podávejte.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kristyte 28. 7. 2017, 6:25
(Y) (Y)
Sprite 17. 2. 2014, 15:04
výýborný recept je výborná možná do zítrá áni nevydrží (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie