Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Cibulový koláč

0.0
Cibulový koláč

Potřebné ingredience

Receptů na cibulový koláč je tady i jinde určitě moc, přidám ten, který chutná nám a našim návštěvám. :-) Takže těsto-lze použít stejné jako na pizzu, nebo klidně listové, já si dělám úplně obyčejné, bez vážení, jen tak od oka-cca čtvrt kila polohrubé mouky, půl hrníčku teplé vody+mezi prsty droždí (cca čtvrt kostky)špetka cukru (udělat kvásek) sůl, lžíce oleje. Z tohoto množství mám 3 koláče o průměru 30 cm-máme rádi tenké těsto. Na náplň: 1 kg cibule, 2 vejce, kousek tvrdého sýra (cca 200g) pepř, sůl, kousek uzeného špeku (50-70g).

Postup přípravy

Takže přísady na těsto zadělat, nechat vykynout, rozválet buď na velký plech, nebo na 3 kulaté, natřít náplň (snažte se roztírat co nejvíce ke krajům, aby nebyly velké tvrdé okraje), upečeme, já peču při 175°C na horkovzduch do růžova.

Příprava náplně:
uzený špek pokrájet, rozpustit, na to hodíme oloupanou cibuli pokrájenou na větší kousky (jako na guláš) orestujeme a pod pokličkou dusíme do poloměkka a odpaření šťávy, asi 10-15 minut. Odstavíme z ohně, vmícháme vejce, nastrouhaný sýr a pepř a sůl podle chuti.
Koláč je výborný teplý klidně jako oběd, i studený k vínu, pivu jako chuťovka...dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie