(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Jihočeská polévka houbová
Potřebné ingredience
250g uzeného masa,1,500l vody,40g krup,200g kořenové zeleniny) mrkev, celer ,petržel) 300g brambor,80g hub,, majoránka, česnek ,petržel, sůl a pepř
Postup přípravy
Kroupy si namočíme na několik hodin do studené vody, pak je několikrát propláchneme a uvaříme do měkka. Uzené maso dáme do hrnce, necháme přejít varem ,vodu vylijeme a v nové vodě uvaříme doměkka. Když je maso skoro měkké přidáme brambory nakrájené na kostičky, zeleninu nakrájenou na nudlička a pokrájené houby a vše společně dovaříme. Maso vyndáme a nakrájíme na drobné kostičky-dáme zpět do polévky, přidáme uvařené kroupy, dochutíme solí ,pepřem utřeným česnekem, majoránkou a vaříme společně ještě 15 minut. nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kvítečko
(upraveno)
3. 10. 2014, 8:02
P.A.V.L.A
(upraveno)
2. 10. 2014, 16:54
laskonka333
(upraveno)
2. 10. 2014, 13:27
Timejka
(upraveno)
2. 10. 2014, 13:15
Jen takový trik, zkoušením jsem zjistila, že kroupy není nutno namáčet, vaří se sice trochu déle, ale není to nic tragického Jinak dobrá inspirace, pomalu začínám mít problém vymýšet další jídla z těch hub co mi kluci pořád tahají domů
chalupnicka
(upraveno)
2. 10. 2014, 18:21
@Timejka
Tak to jsem ráda ,že vás recept inspiruje. .Já mám ještě jeden fígl na trhané krupky- ty vařím v mikrovlnce. Jestli nevíte co s houbami, dala jsem na bazar recept na jáhlový nákyp s houbami-je naprosto výborné ,teď jsem ho pekla 2 x za sebou.